Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BT: Egyptiskt bud på Abou Ali nobbat

Sillybloggen

Wessam Abou Ali tog allsvenskan med storm i höstas.

Den 24-årige spetsforwarden öste in tio mål på 14 startar för IK Sirius och var därmed starkt bidragande till det blåsvarta Uppsalagängets rekordsäsong i högstaserien.

Intresset kring Abou Ali har ryktats vara stort därefter. Bland annat ska både Djurgården och Malmö FF hört sig för kring strikern medan nederländska Utrecht fått ett bud på nio miljoner svenska kronor nobbat.

Nu hävdar danska B.T. att den egyptiska storklubben Al-Ahly har lagt ett bud värt tio miljoner danska kronor (knappt 15 miljoner svenska kronor) plus bonusar på Abou Ali. Men enligt tidningen har Sirius återigen valt att ge kalla handen som svar.

Annons

Vidare påstår B.T. att både Utrecht och Al-Ahly är redo att höja budet på succéforwarden.

“Intresset för Wessam är väldigt stort efter hans fina halvsäsong i allsvenskan och vi hoppas att Sirius ska leva upp till sitt åtagande att sälja honom om rätt bud kommer. Mer än så kan jag inte säga”, skriver agenten Jacob Kruger i en kort kommentar till tidningen.

Sirius huvudtränare Christer Mattiasson har tidigare sagt att Abou Ali är värd mellan 30-40 miljoner kronor, enligt hans bedömning. Det återstår att se hur klubbens sportsliga ledning ser på saken.

Al-Ahly är sjua i egyptiska högstaligan.

Abou Ali anslöt till Sirius från danska andraligalaget Vendsyssel FF i somras. Han har kontrakt över säsongen 2027.

Publicerad 2023-12-27 20:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto