Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Athletic: Arsenal jagar de Ligt - kan starta rockad

Sillybloggen

Häng med nu; för här kommer en möjlig mittbacksrockad på transfermarknaden.

The Athletic hävdar att Arsenal följer Matthijs de Ligt, 24, och är intresserat av att värva den nederländska försvararen. En övergång är dock mer sannolik att ske i sommar snarare än i januari på grund av FFP-skäl, enligt uppgifterna.

de Ligt tillhör i dag Bayern München, där han inte lyckats bli helt ordinarie sedan skiftet från Juventus. I stället har den tyska giganten uppgetts vara på jakt efter en ny försvarare i januari och enligt Sky Sport är Raphaël Varane, 30, ett högaktuellt namn.

Daily Mail hävdar till och med att Bayern är redo att lägga ett bud värt drygt 17 miljoner pund (cirka 216 miljoner kronor) på Varane. Fransmannens kontrakt med Manchester United går nämligen ut redan i sommar och därmed är han fri att prata med andra klubbar efter årsskiftet.

Annons

Tidigare rapporter i brittisk media har gjort gällande att United inte vill sälja 30-åringen i januari eftersom klubben dras med stora skadeproblem på mittbackssidan. Men det är under förutsättning att det inte inkommer ett stort bud på Varane.

För enligt transferjournalisten Fabrizio Romano vill United värva en ny “toppmittback” inför säsongen 2024/25, och då kan man tvingas släppa fransmannen på grund av hans höga lön. Record har rapporterat att Benficas löfte Antonio Silva, 20, ligger högt upp på Manchester-klubbens önskelista och är ett prioriterat övergångsmål.

Även Gonçalo Inácio, 22 (Sporting) och Jean-Clair Todibo, 23 (Nice) har nämnts som aktuella för en flytt till Old Trafford.

de Ligt till Arsenal, Varane till Bayern München och Silva till Manchester United? Det återstår att se ifall den rockaden går i lås.

Annons
Publicerad 2023-12-28 15:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto