Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

3:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Arsenal intresserade av Marcos Leonardo

Sillybloggen

Marco Leonardo, 20, var i somras på väg till Roma, men Santos gjorde allt i sin makt för att behålla sin unge stjärna.

Anfallaren behövdes i kampen om överlevnad, då laget gick väldigt dåligt i den brasilianska ligan. Till slut åkte man ur.

Leonardo ska dessförinnan ha fått ett löfte om att han, ifall han stannar säsongen ut, får lämna för Europa i januari.

Tiden är nu kommen, men det verkar inte bli Roma som får loss brasilianaren. I stället kan det bli en flytt till London.

Journalisten Tim Vickery, bosatt i Brasilien sedan 30 år tillbaka och sydamerikansk fotbollskorrespondent för BBC, berättar för Sky Sports att Arsenal är intresserade.

– Det som är intressant med honom är att han är en sådan som opererar i straffområdet. Ingen stor target-spelare, utan mer lik Romario. Han erbjuder inte så mycket utanför straffområdet, men hans spelstil kan passa in med de andra offensiva spelarna i Arsenal. Men även Benfica är intresserade, säger Vickery.

Annons

Nyhetsbyrån ANSA rapporterar också att Benfica jagar Leonardo. Faktum är att Leonardo kan vara på väg att acceptera en flytt dit.

Portugiserna uppges vara överens med Santos om en övergångssumma på 15 miljoner euro plus fem i bonusar. Det blir totalt 20, alltså ungefär 220 miljoner kronor.

Sedan tidigare har Leonardo kopplats ihop med Real Madrid, Newcastle och Arsenal, men enligt uppgifterna kan “The Gunners” nu alltså sikta in sig på honom i januari för att inte gå miste om honom.

Leonardo, som har kontrakt över 2026, har gjort 35 mål på 100 ligamatcher för Santos.

Publicerad 2024-01-02 23:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto