Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Rodic och Kricak förlänger med ÖIF

Sillybloggen

Östers IF missade uppflyttning till allsvenskan i fjol och har i vinter fått fokusera på att mobilisera en ny satsning inför kommande säsong.

Växjölaget har sedan dess rekryterat Martin Foyston från Häcken som ny huvudtränare och värvat spelare som Robin Wallinder, Oskar Gabrielsson samt David Seger. Nu är ytterligare två pusselbitar på plats inför 2024.

Och två viktiga sådana.

I sina sociala medier har ÖIF publicerat en video på Vladimir Rodic, 30 och Ivan Kricak, 27, med bildtexten “välkomna hem”. Nyckelspelarna förlänger alltså sina kontrakt, som löpte ut vid årsskiftet, med de rödblå.

– Vi är hemma, säger Rodic, som alltså varit klubblös i ett par veckor, i videon.

Båda spelarna har skrivit avtal som sträcker sig över säsongen 2025.

Annons

– Jag är väldigt glad över att förlänga mitt kontrakt ytterligare två år med en så fantastisk klubb. Jag tycker att vi har allt som krävs för att detta år skall bli fantastiskt. En ny tränare på plats och en fantastisk spelagrupp. Nu är det fullt fokus på att ge precis allt vi kan varje dag och för att vi ska nå våra högt ställda mål, säger Rodic till ÖIF:s hemsida.

– Efter ett långt vinteruppehåll är det äntligen dags att starta en ny säsong och jag är glad att det blir i Öster. Med en ny tränare och en stark spelargrupp är vi beredda att kriga för varje vinst från första matchen. Jag är säker på att vi har en fantastisk säsong framför oss, fyller Kricak i.

Sportchef Vito Stavljanin:

– Vi har under en längre tid jobbat hårt på att förlänga med Rodic och Kricak och det känns väldigt bra att vi nu är i mål. Det är två spelare med stor erfarenhet och hög nivå som blir viktiga delar i vårt truppbygge.

Annons

Rodic anslöt till ÖIF från Hammarby i början av 2022. I fjol gjorde ytterforwarden fem mål samt nio assist på 25 matcher. När det gäller Kričak anslöt han från Mjällby i somras och blev direkt en nyckelfigur i mittförsvaret.

Publicerad 2024-01-14 17:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto