Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

0:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Sonko "väldigt nära" Gent för jättebelopp

Sillybloggen

BK Häckens guldklimp Momodou Sonko, 18, har under den senaste tiden kopplats ihop med storklubbar som Barcelona och Liverpool, precis som med Club Brügge och Gent i Belgien.

Nu uppger journalisten Luca Bendoni, som är en del av den framgångsrike journalisten Gianluca Di Marzios team, att Sonko är “väldigt nära” en övergång till Gent i Belgien för runt åtta miljoner euro, motsvarande 90 miljoner svenska kronor.

Samtidigt uppges även Club Brügge vilja ha Sonko, men Gent sägs vara i förarsätet och säkert på att slutföra en affär med medicinska tester och en påskrift snart.

Aftonbladet har i sin tur också uppgifter om att Gent leder racet om Sonko. Enligt tidningen rör det sig om en summa på 80-85 miljoner kronor direkt, plus bonusar, som gör att Hisingen-klubben kan få in över hundra miljoner kronor totalt.

Annons

Häckens hittills största försäljning är Benie Traore till Sheffield United under 2023. Enligt brittisk media hamnade övergångssumman på runt 53 miljoner svenska kronor.

Tidigare har Expressen rapporterat att Häcken vill ha mellan 90 och 100 miljoner kronor vid en försäljning av Sonko.

Tidigare i januari kunde även Fotbollskanalen berätta att Sonko är överens med Häcken om en förlängning, samtidigt som sportchefen Martin Ericsson sa att det där och då var en god dialog.

– Vi är i diskussioner. Dialogen är god men vi är inte framme i något än, sa Ericsson till Fotbollskanalen då och fortsatte:

– Vi sitter i ett bra läge med “Momo” och är ganska trygga. Vi har haft en tydlighet sedan en tid tillbaka och en plan som vi har följt. Vi har berättat hur vi ser på honom, vad vi vill och sedan har vi följt speltid så att han har kunnat blomma ut. Det har vi följt.

Annons

Sonko har i dagsläget kontrakt med Häcken till sommaren 2025.

Publicerad 2024-01-28 15:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto