Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

2:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Botheim nära MFF i permanent affär 

Sillybloggen

Salernitanas norrman Erik Botheim har ryktats intressera Malmö FF, som jagar en anfallsförstärkning sedan en tid tillbaka. Det har tidigare rapporterats om ett lån av 24-åringen över hela 2024. Men nu skriver transferjournalisten Gianluca Di Marzio på sin hemsida att villkoren ändrats.

Enligt Di Marzio håller affären mellan Serie A-klubben och Malmö på att slutföras. Salernitana kommer då släppa Botheim permanent och inte på lån, som det tidigare rapporterats om. 

I en tidigare intervju med Fotbollskanalen förklarade MFF-tränaren Henrik Rydström att man letar efter ytterligare alternativ på just forwardspositionen.

– Det är ingen hemlighet att vi har koll på de flesta spelarna. Och det är en position vi tittar på. Sen kan jag inte kommentera det mer än så, säger Rydström. 

Hur bra koll har du på honom som spelare?
– Eftersom jag har kollat mycket på Glimt genom åren… han hade ju en fantastisk säsong där. Sen har han haft det lite tyngre. Men det är en bra spelare och en position vi tittar på.

Annons

Situationen runt forwarden är dock något komplicerad. Hans tidigare klubb Krasnodar, som enligt Nettavisen köpte loss Botheim från Bodö/Glimt för totalt runt 100 miljoner kronor inklusive bonusar, har nämligen anmält Botheim för vad de menar är ett kontraktsbrott. Ärendet ligger nu hos idrottens skiljedomstol Cas.

Botheim bröt sitt kontrakt med Krasnodar efter att Ryssland invaderat Ukraina. Men enligt den ryska klubben hade han inte rätt till det och Krasnodar har även dragit in Salernitana, som värvade forwarden gratis sommaren 2022, i den juridiska processen.

Botheim har hamnat i skuggan hos Serie A-jumbon och suttit på bänken i ligaspelet under de elva senaste matcherna. Totalt har han nätat en gång på 39 framträdanden i Salernitana. Botheim har tidigare representerat de norska klubbarna Bodø/Glimt, Lyn, Rosenborg och Stabæk. 

Annons
Publicerad 2024-01-30 14:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto