Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

4:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Relevo: de Jong missnöjd - öppen för att lämna Barça

Sillybloggen

“Frenkie de Jongs framtid är mer öppen än någonsin”.

Så inleder Relevo en artikel om Barcelona-stjärnan. Enligt uppgifter skulle nämligen den katalanska klubbens sportsliga ledning “välkomna” en försäljning av 26-åringen i sommar, trots att han är en viktig pjäs i laget.

Anledningen är att Barça dras med stora ekonomiska problem och de Jong är spelaren som sitter på högst lön (290 miljoner kronor i år) för tillfället. Han är dessutom en av spelarna med högst transfervärde i truppen.

För drygt 1,5 år sedan jagades de Jong i härdigt av Manchester United. Den engelska jätten var till och med överens med Barça om ramarna för en affär värd över en miljard kronor – men nederländaren tackade nej till en Old Trafford-flytt.

Annons

Kanske kan intresset från Manchester väckas till liv i sommar igen. För enligt samma uppgifter är de Jong “inte längre emot” att lämna Barça, då han påstås vara besviken över situationen som klubben befinner sig i för tillfället.

De högt höga förväntningarna han hade när han anslöt från Ajax 2019 har helt enkelt inte infriats. Exempelvis har Barcelona inte varit i närheten av att vinna Champions League. Enligt Relevo är missnöjet ömsesidigt, då Barca också hade förväntat sig mer spelmässigt av de Jong.

Det återstår att se ifall en ny transfersaga kring de Jong blossar upp i sommar. Utöver Manchester United har såväl Chelsea som Bayern München också ryktats vara intresserade av den bollskicklige mittfältaren.

de Jong har kontrakt till 2026.

Publicerad 2024-02-09 14:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto