POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Durmaz njuter efter skrällen: "Vår absolut bästa insats i år"

Malmös dunderskräll är ett faktum – och Jimmy Durmaz njuter efter segermatchen:
- Vår absolut bästa insats för året, säger han till fotbollskanalen.se.

Svenska mästarna svarade för en bragdartad insats mot skotska storklubben Rangers – på bortaplan i Glasgow. Tack vare Daniel Larssons vristpärla i nättaket vann gästerna med 1-0, och har ett guldläge inför returen i Malmö.

- Vi är oerhört glada över att ha presterat så här bra. Men vi kan inte vara alltför nöjda, för bara en halvlek är ju spelad hittills, säger Jimmy Durmaz till fotbollskanalen.se.

Han erkänner utan omsvep att Malmö svarade för sitt starkaste dagsverke under 2011 – och att bara ett fåtal fajter från fjolårets guldsäsong kom upp i samma nivå.

- Det var väl hemmaderbyt mot Helsingborg i fjol som var ungefär samma. Men i år? Nej, faktiskt inte. Matchen som blev avbruten var något liknande men då fick vi inte fullfölja, utan gjorde ju bara 20 minuter, säger Durmaz.

Hur pass bra var Rangers?
- Bra, de hade mycket boll och försökte hela tiden att skapa chanser. Men vi satte press på dem och undvek att ge dem onödiga ytor. Och när vi fick bollen försökte vi att agera precis som vanligt – genom att rulla ut dem. Det klarade vi riktigt bra, och vi fick dem frustrerade.

- Men Rangers är absolut inte dåliga. I allsvenskan hade de väl vunnit serien nästan varje år.

Vad blir viktigast inför returen?
- Att höja fokus på det vi gjorde i dag: Att fortsätta med samma energi och disciplin i försvarsspelet. Då kan det gå vägen, säger Durmaz.

Publicerad 2011-07-27 kl 00:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå