Men inget av dem godkändes.
Matchen slutade 0-0 - och nu väntar en rysare i returen.
- Jag hade önskat att vi skapat fler målchanser, säger Per-Mathias Høgmo till Aftonbladet.

Häcken hade inga bekymmer med The New Saints i den första Champions League-kvalomgången. Nu ställdes Hisingslaget mot färöiska Klaksvik. Ett Klaksvik som skrällde i den första omgången genom att slå ungerska storklubben Ferencvaros.

Häcken, som klev in med favoritskapet på sina axlar, tog tag i taktpinnen från start och tryckte på för ett ledningsmål. Efter dryga tio minuter fick Ibrahim Sadiq trycka av i offensivt straffområdet, men det vållade inga större bekymmer för Jonatan Johansson i Klaksvik-målet.

Efter dryga kvarten hade de gulsvartas Filip Trpcevski en boll i nät, men det föregicks av offside. Med lite mer än 20 minuter spelade slog Trpcevski till en gång till, men även den gången blev det bortdömt för offside. Då var det dock Tobias Sana som var på fel sida linjen och beslutet togs efter VAR-granskning.

Klaskviks Luc Kassi hade ett giftigt avslut från distans precis före paus, men det slank utanför stolpen.

Ställningen var 0-0 i paus.

Kort efter halvtid hade Ibrahim Sadiq ett avslut från straffområdeskanten, men Häcken-stjärnan träffade inte mål.

Därefter tryckte Klaksvik på mot Häcken-målet och hemmalaget skapade ett par halvchanser. Fram till den 73:e minuten.

En Klaskvik-spelare blev fri med målvakten Peter Abrahamsson. Veteranen svarade för en jätteparad och han tog även returen.

I slutminuterna hade Häcken en jättechans, där Momodou Sonko slog in ett inspel i målområdet och bollen dansade fri. Ingen Häcken-spelare stormade dock frann och första matchen i dubbelmötet slutade 0-0.

- Det blev en ganska förväntad match. Jag hade önskat att vi skapat fler målchanser. Peter (Abrahamsson) visade att han är en klassmålvakt. Det är bara att säga tusen tack till honom, säger tränaren Per-Mathias Høgmo till Aftonbladet.

Nu väntar en rysare på Bravida Arena nästa onsdag.

Vinnaren mellan Häcken och Klaskvik kommer att ställas mot antingen HJK eller Molde i nästa CL-kvalomgång. HJK vann den första matchen, som spelades i Finland, med 1-0.

Klaksvik: Johansson - Petersen, Faerö, Forren - Danielsen, Hansson, Kassi, Andreasen, Joensen, Frederiksberg, Kroberg.

Häcken: Abrahamsson - Fridriksson, Sandberg, Hovland, Lund - Rygaard, Samuel Gustafson, Dahbo - Sadiq, Trpvecski, Sana.

Publicerad 2023-07-26 kl 22:38