Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Hjälten Hamad: "Klarar vi Rangers ska vi klara de andra också"

Först tappade Jiloan Hamad markering vid Rangers 1-0-mål. Sedan stänkte han in kvitteringen som tog Malmö vidare i Champions League.
- Riktigt skönt, säger han till fotbollskanalen.se.

Jiloan Hamad, 21, blev hjälte för Malmö FF. Men kan kunde lika gärna ha blivit syndabock. I första halvlek tappade han position och markering när Nikica Jelavic slog in 1-0 till Rangers.

- Det var ett inlägg på bortre, vi har pratat mycket om att de söker de diagonala bollarna. Eftersom jag inte är van vid att vara ytterback så gick jag kanske in lite för mycket i planen. Lite dåligt positionsspel av mig, men det var bara att ta nya tag, säger Hamad till fotbollskanalen.se efter matchen.

Hamad flyttades upp på mittfältet av tränaren Rikard Norling, och kunde i 80:e minuten skjuta in kvitteringen på halvvolley. En kvittering som tog Malmö FF vidare till Champions Leagues sista kvalomgång.

- Riktigt skönt, det räckte till avancemang och det var det viktigaste, säger Hamad.

Efter matchen var det inte galen glädje som matchhjälten framförallt kände. Utan lättnad.

- En stor lättnad. Vi gjorde en bra bortamatch men var lite tagna av stundens allvar på hemmaplan. Vi hade nog lite väl stor respekt för dem, första halvlek är inte vår bästa. Men vi reder ut det i andra halvlek.

Vad sa ni till varandra i halvtid?
- Vi sa: "det här är inte tillräckligt bra, vi måste ha tålamod och våga rulla boll, eftersom de är en man mindre". Vi nöjde oss inte med förlängning, vi skulle ta det hela vägen och avgöra.

Rangers fick inte ha några fans på plats på grund av en Uefadom. Det innebär att MFF hade ett massivt hemmatryck i ryggen.

- Trycket var riktigt bra. De sjöng från minut ett så att man fick gåshud ett par gånger.

- Nu är vi garanterade Europa League, det är en liten lättnad man kan luta sig tillbaka mot, säger Hamad, som är optimistisk inför den sista kvalomgången, som lottas på fredag.

- Vi har respekt för alla lag, men vi är inte rädda för något motstånd. Klarar vi Rangers så ska vi klara de som finns på papperet också.

Publicerad 2011-08-04 kl 00:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons