MFF:s supersuccé - slog ut Rangers ur Champions League

Malmö FF är vidare till sista kvalomgången i Champions League efter 1-1 hemma mot Rangers. Jiloan Hamad skickade MFF vidare med ett kanonskott i andra halvlek.

Köerna utanför Swedbank Stadion ringlade långa när det bara var tio minuter kvar till avspark. Matchen blåstes dock igång planenligt klockan 19:00.

Den inledande delen av matchen dominerades av Rangers, som dock inte lyckades skapa några riktigt heta chanser under de första tio minuterna.

Efter en dryg kvart surnade Steven Whittaker till när Jimmy Durmaz föll i en tacklingssituation. Whittaker kastade bollen på svensken, och blev fick rött kort direkt.

Malmöspelarna kanske blev självsäkra av utvisningen, för några minuter senare tappade Jiloan Hamad markering på Nikica Jelavic på ett inlägg från Maurice Edu. Kroaten missade inte läget utan sköt in 1-0 till Rangers.

Efter en dryg halvtimme gjorde Rikard Norling en rockad - flyttade upp Jiloan Hamad på höger mittfält, bytte ut Agon Mehmeti och bytte in Filip Stenström - en renodlad försvarare.

Strax innan halvtid fälldes Jimmy Durmaz av Lee McCulloch och gav igen med en spark. McCulloch fick gult kort och tumult uppstod. Till slut lugnade sig spelarna, men Durmaz fick ledas av plan med en misstänkt skada.

I halvtid gjorde Rikard Norling sitt andra byte - Milan Mutavdzic gick ut och in kom i stället Dardan Rexhepi.

Rexhepi åkte dock på en rejäl smäll av Madjid Bougherra tjugo minuter in halvlek nummer två. Armen rakt upp i ansiktet - Rexhepi föll som en fura - och Bougherra fick syna det röda kortet.

Rexhepi låg länge kvar på marken och togs om hand av MFF-läkare. Sedan byttes han ut - in kom Jeffrey Aubynn.

Även Malmö skulle få en utvisning. Ricardinho tacklade Steven Naismith och fick sitt andra gula kort av den ryske domaren Vladislav Bezborodov.

I den 80:e minuten slog dock Jiloan Hamad till. Ivo Pekalski fick fram bollen till Hamad, som på uppstuds drog till med vänstern - otagbart för McGregor i Rangersmålet.

Skönt för Hamad som kom på mellanhand vid Rangers ledningsmål. Nu fick han i stället bli hjälte - efter fyra övertidsminuter blåste Bezborodov av matchen.

Rangers ute ur CL - Malmö vidare till sista kvalrundan.

Publicerad 2011-08-03 kl 22:46