Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE
40v

Rosenberg och Safari följer med MFF till Makedonien: ”Åker med 20 spelare”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Malmö FF hade tre spelare tveksamma till CL-kvalet. Två av dem följer med ner i morgon.

Malmö FF har haft fyra spelare skadade: Markus Rosenberg, Behrang Safari, Alexander Jeremejeff, och Felipe Carvalho. De två förstnämnda åker dock med ner till Makedonien för ödesmatchen i Champions League, bekräftar tränaren Magnus Pehrsson.

- Det var planerat även för några dagar sedan att (Rosenberg) skulle med, med det ser ju bättre och bättre ut att han även ska kunna vara med. Inte bara som mentalt stöd utan även ge oss något på planen.

- (Safari) tränade första delen och var inte med i spelmomenten. Med "Mackan" känns det som att det finns, från och med idag, en god chans att få med honom i matchen. Med Behrang finns en chans men vi får se de närmaste drygt 50 timmarna, om han kan bidra eller inte.

Rosenberg körde för fullt idag, medan Safari gick av efter uppvärmningen och istället hade övningar med fystränaren Ben Rosen. Jeremejeff hade  endast enkel jogg och stannar därför hemma, och Carvalho är långtidsskadad. Däremot var truppen inte helt spikad.

- Vi åker ner med 20.

Av de 20 spelarna ska 18 vara utespelare och två målvakter, enligt Pehrsson. Rasmus Bengtsson blev utbytt mot IK Sirius, men ska åka med om han inte har fått något bakslag. Han blev endast utbytt på grund av trötthet.

Rosenberg, som inte känner någon smärta efter sin rumpskada, har också riktat in sig på speltid på tisdag mot FK Vardar.

- Det hoppas jag på, så länge det känns bra när jag vaknar upp imorgon och efter träningen imorgon.

- Sedan får man se hur många minuter det blir, men det kändes bra idag också.

- Idag testade jag allt. Jag hade till och med några skott med vänstern som jag inte borde gjort, men det är svårt att hålla igen. Man behöver några träningar för att komma in i det.

Malmö FF åker till Makedonien klockan 11 imorgon, har en träning på kvällen vid klockan 20, och spelar sedan CL-matchen på tisdagen. MFF har 1-1 från hemmamötet, och måste därför antingen vinna, spela oavgjort och göra minst två mål, eller få 1-1 och vinna på straffar.  

Publicerad 2017-07-16 kl 12:26

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER