Salzburg föll trots Hålands historiska dubbel – se alla resultat från kvällen

Erling Braut Håland blev historisk med två nya mål när Salzburg mötte Napoli.
Det räckte dock inte till poäng, då Napoli vann med 3-2.
Här är onsdagens alla resultat i Champions League.

19-årige norrmannen Erling Braut Håland har stått för en smått osannolik inledning i Champions League. Anfallare gjorde hattrick mot Genk i öppningsmatchen och slog sedan till mot Liverpool på Anfield. När laget ställdes mot Napoli var det dags igen. Efter att han fick ett mål bortdömt för offside gjorde han först ett på straff innan han slog till ännu en gång.

Trots det räckte inte målet till poäng, då Napoli vann med 3-2. Norrmannen blev dock den första spelaren någonsin att göra sex mål i hans tre första CL-matcher i karriären, vilket även gör att han toppar skytteligan före Robert Lewandovski på fem fullträffar. I gruppens andra match under kvällen slog Liverpool Genk med klara 4-1 på bortaplan.

I grupp H ställdes Lille mot Valencia. Spanjorerna såg länge ut att komma undan med segern efter att Denis Tjerysjev gett Valencia ledningen efter en timmes spel. Men en sen utvisning på Mouctar Diakhaby följdes av en kvittering av Nanitamo Ikone på stopptid, vilket gav delade poäng för lagen. I samma grupp hade Chelsea slagit Ajax med 1-0 tidigare under kvällen.

Benfica hade inte tagit några poäng inför kvällens omgång, men tog en ytterst tung seger mot Lyon. Rafa Silva gjorde 1-0 innan Memphis Depay kvitterade till 1-1 med tjugo minuter kvar. Med bara fem minuter kvar kunde dock Benfica återta ledningen genom Pizzi och det säkrade alla poäng till laget. Efter RB Leipzigs seger mot Zenit tidigare i dag ger det en jämn grupp G med fyra lag inom tre poäng.

I grupp F slog Inter Dortmund med 2-0 medan Barcelona lyckades hålla undan och slå Slavia Prag med 2-1. Det gör att Barca toppar på sju poäng, medan Dortmund och inter ligger på fyra poäng varderas. Slavia Prag har en poäng, efter krysset mot Inter i första matchen.

Se alla resultat i kvällens CL samt ställningen i grupperna nedan.