Strandberg hjälte - gav MFF seger i CL-kvalet

Champions League-kval

Carlos Strandberg är just nu i toppform.
Han sköt i kväll MFF till 1-0-seger mot Cluj i CL-kvalet.
- Det är klart att det var lite tur, säger Carlos Strandberg om målet till Sydsvenskan.

Malmö FF tog sig i förra veckan vidare till den andra kvalrundan i Champions League efter seger mot Drita, från Kosovo, på Stadion i Malmö. Laget ställdes därmed härnäst mot rumänska Cluj med första mötet i kväll på bortaplan i Rumänien.

Efter en händelsefattig inledning av matchen med trevande spel åt båda håll, så tog Carlos Strandberg, som stod för två mål senast mot Örebro i allsvenskan, i mitten av första halvlek ett lurigt avslut mot mål. Hemmamålvakten Giedrius Arlauskis lyckades inte limma bollen, men räddade i slutändan avslutet. Det var inte sista gången som Strandberg höll sig framme och hotade på offensiv planhalva.

Skånelaget fortsatte att trycka på framåt i första halvlek och fick till slut fira ett ledningsmål. Strandberg tog en fin löpning in bakom Clujs backlinje, tog avslut på mål och fick se hemmamålvakten stå för en tavla genom att släppa in bollen bakom sig till 1-0 för MFF. Det var det sista som hände i första halvlek.

- Den studsade precis innan han skulle ta den. Det är klart att det var lite tur. Men jag och "Mackan" hade haft många fina lägen som kunde suttit innan dess, säger Carlos Strandberg till Sydsvenskan.

I andra halvlek var Malmö nära att utöka vid ett par tillfällen, men backade i slutet av matchen hem för att försvara ledningen. Cluj hade ett par möjligheter i slutet av matchen för kvittering, men mäktade inte med att skapa någon riktigt het målchans.

Malmö vann därmed mötet med 1-0 och tar med sig ett bra resultat till returen i nästa vecka på hemmaplan på Stadion.

- Vi följde matchplanen. Vi spelade som vi ville. Vi höjde inte tempot i onödan och var konstruktiva, säger Strandberg till tidningen.

Cluj: Arkauskis - Manea, Muresan, Vinicius, Camora - Deac, Dokovic, Hoban, Culio, Omrani - Tucudean.

Malmö: Dahlin - Larsson, Bengtsson, Nielsen, Safari - Traustason, Lewicki, Christiansen, Rieks - Rosenberg, Strandberg.