Då vann Real Madrid med 3-1 i första kvartsfinalmötet.

1:40
Benzema utökar mot Chelsea
1:40
Benzema ger Real Madrid ledningen mot Chelsea

Real Madrid åkte i fjol ut mot Chelsea i Champions League, och jagade under onsdagen revansch mot London-klubben på Stamford Bridge i det första kvartsfinalmötet i turneringen.

Real Madrid gick ut med stor offensivlusta och var tidigt nära att ta ledningen, då Vinicius Junior prickade ribban. Brassen fick inte fira den gången, men briljerade i stället lite senare som framspelare, då den spanska storklubben hade islossning.

Vinicius Junior prickade först pannan på Karim Benzema, som nickade in 1-0, och bara tre minuter senare var den franske anfallsstjärnan framme igen och skallade in matchens andra mål till utökad ledning. Därmed var "Marängerna" i förarsätet.

- Han är 34 år och han är den bästa nian i världen. Han är på en annan nivå. Han gör mål, assist, länkar ihop och saktar ner spelet, säger förre Manchester United-backen Rio Ferdinand enligt BBC.

Chelsea var samtidigt inte ofarligt och reducerade strax före halvtid. Kai Havertz dök upp i straffområdet och nickade in bollen i mål, vilket gav hemmalaget nytt hopp.

Men mycket mer än så blev det inte för London-klubben.

Bara sekunder in i andra halvlek gick Chelsea-målvakten Edouard Mendy ut långt och misslyckades med en passning till mittbacken Antonio Rüdiger, vilket gjorde att Benzema kunde bryta bollen och sätta 3-1 i öppet mål. Tungt för Mendy, som sedan grimaserade och var väl medveten om sin blunder.

- Det är väldigt svagt agerat där. Det är såklart vaket av Benzema att stjäla den och rulla in den, men det är en jättetabbe av Mendy, sa experten Olof Mellberg i sändningen.

Chelsea hotade därefter ett par gånger i slutet, då bland annat inhopparen Romelu Lukaku var nära med en nick tätt utanför mål, men fick inte fira igen.

Real Madrid höll undan och vann till slut med 3-1 på Stamford Bridge.

- Det är magiska kvällar, som häromdagen på Bernabeu mot Paris. I dag kom vi ut för att vinna, för att visa att vi är Real Madrid. Det fungerade bra för oss och vi spelade bra från den första till sista minuten, säger Benzema enligt Marca och fortsätter:

Det är väldigt viktiga mål. Jag är gladast över det tredje (målet) eftersom att jag missade ett läge i första halvlek och jag tänkte på den chansen, då det är väldigt viktigt att göra mål. Sedan fick jag ett läge till, så jag är väldigt glad.

Benzema passar även på att hylla tränaren Carlo Ancelotti.

- Ancelotti är en av de bästa i världen. Vi har väldigt stort förtroende för honom, säger han.

Returen spelas tisdagen den 12 april på Santiago Bernabeu i Spanien.

Chelsea: Mendy - Christensen, Silva, Rüdiger - James, Kanté, Jorginho, Mount, Azpilicueta - Havertz, Pulisic.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Valverde, Benzema, Vinicius Junior.

Samtliga matcher i Champions League-slutspelet sänds streamat på Telia och C More.