TV: Chelsea nollat - trots jättetryck mot Dortmunds mål: "Bisarrt"

Borussia Dortmund har fördel efter första åttondelsfinalen.
Ändå borde kanske Chelsea vunnit.
- Det är bisarrt att Chelsea inte lyckats göra mål än, säger Adam Bate i Sky Sports.

4:00

Graham Potters Chelsea har rest till Tyskland och ställs mot Borussia Dortmund på Westfalenstadion.

Då startar både João Félix, Enzo Fernández och Mychajlo Mudryk, nyförvärven från januarifönstret, i sina Champions League-debuter för Chelsea.

Detta är bara andra utslagningsmatchen för Potter i Europasammanhang - senast var när han var på besök med Östersund 20 (4-2 mot Arsenal). I dag hade engelsmannen dock mer att bevisa, efter svajiga resultat i Premier League.

För Borussia Dortmunds del startade, inte oväntat, Jude Bellingham. Med sina 19 år, sju månader och 17 dagar blir han den näst yngsta att nå 20 CL-starter. Bara två veckor äldre än Cesc Fabregas var vid samma bedrift.

Matchen i Dortmund drog i gång med högt tempo, med två pigga lag. Det skulle dock tröja innan publiken fick ta del av någon tydlig målchans.

I 15:e minuten fick dock Thiago Silva in bollen i mål efter en hörna - men målet dömdes bort och resulterade i stället i ett gult kort för brassen som tagit med handen.

- Det är en medveten hand, så får man väl inte göra va?, säger Olof Mellberg i C Mores sändning.

Nästa riktigt farliga chans skulle också vara till engelmännens fördel, då Félix såg ut att göra 1-0 - men fick se bollen räddas av ribban.

Resultatet stod sig till halvlek, men fördel Dortmund. Andra halvlek var det dock Chelsea som tog för sig rejält, men det ville sig inte i avslutningslägena. Och det var  hemmalaget som skulle ta ledningen, när Karim Adeyemi kom fri med Kepa Arrizabalaga och satte dit 1-0 för tyskarna.

- Det är en riktigt bra individuell prestation, säger Mellberg och fortsätter:

- Det är ett Chelsea som har lyft laget, som har lyft spelet och dominerat i andra halvlek men blir i stället straffade i omställningsspelet.

I den 75:e minuten såg Chelsea ut att replikera då Kai Hawertz fick till ett kanonskott, som Kobel hade problem med - men han fick hjälp av backlinjen och bollen räddades på mållinjen.

- Det känns bisarrt att Chelsea inte har gjort mål än, säger Adam Bate i Sky Sports.

Och tyskarna lyckades hålla tätt och tar med sig fördel till andra mötet på Stamford Bridge. Tungt för Potter, som endast vunnit en av tio matcher med Chelsea hittills i år.

Borussia Dortmund: Kobel - Wolf, Süle, Schlotterbeck, Guerreiro - Emre Can - Adeyemi, Bellingham, Salih Özcan, Brandt - Haller

Chelsea: Arrizabalaga - James, Koulibaly, Thiago Silva, Chilwell - Loftus-Cheek, Fernández - Ziyech, Félix, Mudryk, Havertz

Publicerad 2023-02-15 kl 22:55