TV: Jo Inge Bergets dubbla mål räddar Malmö på Celtic Park

Malmö FF:s chanser till avancemang lever. Detta efter att Jo Inge Berget skickat sitt andra mål i bortamatchen på tilläggstid mot Celtic.

Redan tre minuter in i matchen så skedde det som de flesta Malmö-supportrarna sagt på förhand inte fick ske. Celtic tog direkt ledningen genom Leigh Griffiths, något som tände hemmapubliken till max. Låtraderna i "Just can't get enough" skanderades över hela arenan efter att Malmö FF fått en riktig mardrömsstart på Celtic Park. Målet kom till efter att Griffiths utnyttjat Yotuns offensiva position och ställdes helt fri mot Wiland.

I den tionde minuten så var det dags för Celtics supportrar att jubla igen. Mittfältaren Nir Bitton kom högst upp på en hörna och kunde knoppa in hemmalagets andra mål i matchen. Såg det mörkt ut innan så blev situationen bara värre för MFF.

Redan fem minuter in i halvleken så kom Malmös reducering lite från ingenstans. Ett inlägg från högerkanten gick över alla spelare förrutom norrmannen Jo Inge Berget som hängde kvar i borte delen av straffområdet. Mittfältaren drog på ett stenhårt skott som letade sig in i mål och betydde 2-1 i matchen.

Tio minuter efter Malmös reduceringsmål så misslyckades Anton Tinnerholm med att nicka bort ett inlägg inne i straffområde. Istället för att få bort bollen utanför straffområdet fick ytterbacken bara upp bollen rakt upp i luften. Det såg Leigh Griffiths som kunde ta fart och nicka in 3-1 till hemmalaget.

Med tio minuter kvar att spela tvungades den svenska landslagsmannen Mikael Lustig utgå på grund av skada. Tidigare har ytterbacken varit borta i över fem månader på grund av en strulig fot som fortfarande är svullen men har gått att spela på.

På tilläggstid fick Malmö FF en hörna där bollen landade hos Jo Inge Berget. Norrmannen tvekade inte en sekund utan sköt upp bollen i nättaktet och fastställde slutresultatet 2-3.

Inför returmötet nästa vecka så lever mötet i allra högsta grad i och med att Malmö ikväll fick med sig två bortamål.

Se Malmö FF:s mål i sportsändningen i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-08-19 kl 22:50