Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Division 1-tränare aktuell för MFF:s damlag - och så ska klubben spika truppen

Damallsvenskan

Malmö FF ska starta damlag i division fyra.
En av huvudkandidaterna till att leda laget: Fredrik Jahnfors i Dösjöbro IF.
- Jag ska träffa dem under veckan, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I mitten av september kunde Fotbollskanalen avslöja att Malmö FF planerade ett samgående med LB07. Tanken var att ta över klubbens damlag och att få till ett samarbetsavtal med herrlaget.

Men förslaget blev aldrig verklighet. Då det lyftes på ett extra årsmöte valde nämligen MFF:s medlemmar att med stor majoritet rösta för att i stället starta ett damlag i den lägsta serien, division fyra.  

Nu kan Fotbollskanalen berätta att klubben kommer att anordna en öppen träning nu på lördag, i arbetet med att spika en trupp, och att Fredrik Jahnfors i dag tränare i division 1-klubben Dösjöbro IF, är högaktuell som tränare i det nystartade laget.

ANNONS

- Det är absolut inte något klart. Jag ska träffa dem under veckan och jag är ett av flera alternativ som jag förstår. Så har det kommunicerats med mig, säger Jahnfors till Fotbollskanalen.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter kan ett stort antal spelare komma att göra honom sällskap. Fredrik Jahnfors själv säger dock att ingen spelare är klar för MFF.

- Blir det jag så kommer säkert några av de tjejerna som jag har tränat i Dösjöbro i dag att hänga på där. Det ska hållas en träning på lördag där alla som vill får komma och träna.

Jahnfors berättar att han inte kommer att vara involverad i den öppna träningen och att han själv hade kontakt med klubben i helgen som gick.

- De tog kontakt med föreningen och berättade att de skulle ta kontakt med mig. Då sa de att jag har ett gott rykte och att jag var en av de personer de skulle vilja kontakta kring detta. Det har de gjort lite löst men de ska höra av sig under veckan.

ANNONS

Malmö FF har tidigare berättat att man siktar på att ha ett damlag i spel nästa säsong och att man i så fall måste spikat sin trupp senast den 15 december. 

- Egentligen är det för sent att anmäla, men fyran är inte fylld och jag tror inte att det blir några problem. Det går att värva spelare till 15 december i alla fall, sa vd:n Niclas Carlnén till Sydsvenskan nyligen.

Malmö FF har själva gått ut med att laget nästa år kommer att spela i division 4 sydvästra.

Publicerad 2019-12-02 kl 15:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto