Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bajen med bästa premiärsiffrorna - publiken hyllas: "Alla får inte chansen"

Damallsvenskan

STOCKHOLM. Hammarby hade bäst publiksiffra i den damallsvenska premiäromgången.
Då passade Alice Carlsson på att hylla supportrarna.
- Bajen slutar aldrig förvåna, säger hon till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Det är många lag inom damallsvenskan som står ut på olika sätt. FC Rosengård har vunnit flest titlar, BK Häcken har sedan man tagit över Kopparbergs/ Göteborg FC visat att man är att räkna med i toppen.   

Men på vilket sätt står Hammarby ut? Jo, i publikfrågan slår man resterande lag med hästlängder och ingen kan riktigt närma sig. Man har varit med och slagit publikrekordet två gånger om. Under premiären tog Bajen emot Vittsjö på Tele2 Arena. Publiksiffran? 6125 åskådare såg på när de grönvita plockade hem tre poäng.  

Närmst bakom var Häcken som under samma söndag tog emot Djurgården, där nådde publiksiffran knappt upp i 1000 åskådare, 960 personer befann sig på läktaren på Bravida Arena. Och för BP och Uppsala var det lite över 200 personer på läktarna.  

Annons

- Jag är väldigt glad över att jag spelar i Hammarby och får spela de här matcherna. Jag hade inte gjort det innan jag kom till Bajen så det betyder otroligt mycket. Jag är bara glad över att vi har de fansen vi har, säger Madelen Janogy.  

Slutar man någonsin förvånas över att de sluter upp?
- Även fast jag innan matchen visste att det skulle vara mycket publik blir man chockad när man går ut på plan och det är sådan sjuk känsla. Det är något helt annat att spela i klubblaget och gå ut till mycket publik kontra landslaget.  

Lagkamraten och lagkapten Alice Carlsson hyllar även hon supportrarna.  

- Det är typiskt Bajen. Det är fantastiskt att få möjligheten att få spela de här matcherna, vi pratade om att det inte är alla som får chansen fastän det är många som vill spela dem, säger hon och fortsätter:  

Annons

- Bajen slutar aldrig förvåna. Det är klart att vi gärna hade haft fler men det kommer med tiden, det är inte något som kommer. Att spela framför 6000 är troligtvis 6000 mer än vad alla andra lag har på sina matcher.  

1 796 invånare uppgick folkmängden i Vittsjö till 2020 - det var något Linda Sällström markerade efter matchen.  

- Det hade varit trevligt om alla matcher var så här. Men vi är inte riktigt där ännu, i Vittsjö kan vi bara drömma om sådana publiksiffror eftersom det inte ens bor 2000 människor i hela byn, säger hon och skrattar innan hon fortsätter:  

- Det blir nog svårt att locka 6000 till läktaren då.   

Publicerad 2023-03-27 kl 09:34

Fakta

Publiksiffror i premiäromgången

Hammarby-Vittsjö: 6125
BK Häcken-Djurgården: 960
Kif Örebro-Linköping FC: 382
Kristianstad DFF-IFK Kalmar: 532
BP-IK Uppsala: 215
FC Rosengård-Piteå IF: 557 

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto