POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN

Besked från förbundet - Vittsjö får dispens

Foto: Bildbyrån.

Det blir allsvenskt spel i Vittsjö 2017.
Klubben har fått förnyad dispens för sin arena.
Det skriver förbundet på sin hemsida under måndagen.

Det var i mitten av februari som Svensk Fotbollförbundets Tävlingskommitté beslutade att damallsvenska Vittsjö inte skulle beviljas förnyad dispens för sin arena, Vittsjö IP. Arenan saknade 160 sittplatser vilket fick klubbens ordförande att reagera.

- Jag ser det allvarligt och jag ser det tragiskt, sa Vittsjös ordförande Sigvard Gustavsson till Fotbollskanalen då.

Vittsjö överklagade beslutet och fick samtidigt ihop pengarna som behövdes för att genomföra ombyggnaden av arenan. Hässleholms kommun sköt till 150 000 och en privatperson gick in med ytterligare 300 000.

- Hela byn sluter upp och jag menar på att Vittsjö ska spela i Vittsjö och ingen annanstans. Det är vårt lag i eliten och jag måste säga att lite irritation mot fotbollsförbundet kan man ändå känna. Mycket har gjorts på arenan och jag tycker att ibland är kraven lite väl hårda och det slår undan benen lite på mindre orter, sa Lena Wallentheim (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen, till Fotbollskanalen.

I och med kraftansträngningen meddelar förbundets Tävlingskommitté att Vittsjö nu får förnyad dispens fram till den 24 maj och att arenan därefter måste uppfylla kraven.

”Föreningen har därmed inkommit med ett material som mer än väl lever upp till vad som avkrävts andra föreningar som erhållit dispens", skriver SvFF. I sitt beslut.

Publicerad 2017-03-06 kl 23:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå