BP sänkte Umeå i hemmapremiären

Damallsvenskan

Nykomlingsmöte i damallsvenskan.
Då drog BP det längsta strået när man besegrade Umeå med 3-0. Det är första vinsten någonsin för BP i damallsvenskan.
- Jag är jättestolt över oss, säger Ellen Toivio i Viaplay.

Se TV4-Sporten med bilder från matchen ovan.

Umeå säkrade ett damallsvenskt tidigt men att BP skulle ta sig upp från elitettan till den högsta ligan stod inte klart förrän den absolut sista matchen. Och trots att man vunnit båda mötena i elitettan bjöds det på något helt annat när man ställdes mot varandra under söndagen.

BP gjorde tre mål i hemmapremiären av damallsvenskan – och det var Mathilda Johansson Prakt som gjorde Stockholmslagets första mål i den högsta ligan, genom tiderna.

En felpassning nådde Ellen Toivio som kunde kontra och passa vidare till Johansson Prakt i straffområdet som enkelt kunde peta in bollen bakom Erin Nayler. 1-0 stod sig in i halvtidsvilan.

Umeå sökte efter kvitteringen men i stället kom två mål inom loppet av tio minuter för hemmalaget.

Först Frida Thörnqvist som efter en djupledsboll av Frida Boreiro kom ensam med Nayler som inte stod sig en chans. Och sen spelade samma Thörnqvist fram till Klara Andrup som dundrade in bollen i nättaket i den 86:e minuten till 3-0.

- Jätteroligt. Vi jobbar oss verkligen in i matchen, så det är skönt att vi fick utdelning, säger Johansson Prakt i Viaplay.

Det blev också slutresultatet när BP tog sina första tre poäng.