Linköping gästade Eskilstuna.
Då spelade man ut hemmalaget och vann med 0-2.
- Vi kan straffa dem mer, säger Cornelia Kapocs till Viaplay.

Tre poäng borta mot Hammarby i premiären för Eskilstuna - men när det var dags för hemmapremiär mot Linköping blev det desto tuffare inledningsvis. Felicia Rogic fick kliva av uppvärmningen och lagkapten Matilda Plan satt på bänken.

Och det märktes att man var utan två av sina nyckelspelare för gästande Linköping var totalt överlägsna i den första perioden – men det dröjde innan det lossnade för gästerna.

I den 26:e minuten fick Stina Lennartsson en djupledsboll på högerkanten som hon kunde skicka in i straffområdet. Cornelia Kapocs mötte bollen och mitt i steget hittade hon vackert krysset med sin vänsterfot. Det blev också det enda målet i den första halvleken.

- Det är skönt att leda, men jag tycker att vi kan straffa dem mer. Det känns om att vi är det bättre laget men slarvar för mycket. Egentligen borde vi leda med er, säger Cornelia Kapocs till Viaplay efter första halvlek.

Gästerna kom ut lika starka som man lämnade den första halvleken och United fick det inte enkelt mot Linköping som fortsatte att forcera framåt. Men det tog tid innan man fick utdelning. För i den 73:e minuten fick fick Amalie Vansgaard en djupledsboll och kom ensam med Katlynn Fraine. Trots att målvakten sedan fick en hand på bollen kunde gästerna utöka till 0-2.