Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Glad för hans skull - men stökigt för oss"

Damallsvenskan

FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall lämnar för Arsenal.
Blandade känslor för Rosengårds sportchef Therese Sjögran.
- Det visar att vi har en bra miljö, men stökigt för oss att det sker mitt i säsongen, säger Therese Sjögran till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Det slog ner som en bomb under måndagen när Arsenal presenterade Jonas Eidevall som ny huvudtränare. Eidevall som varit huvudtränare för den skånska storklubben sedan 2018 och vunnit tre SM-guld lämnar nu i sommar för att ta över Arsenal i engelska Women’s Super League. Rosengård som var förberedda på en övergång.

- Kontakten togs för ett tag sedan. Processen har ju pågått ett tag. Nu är det ute och det känns bra, då kan vi gå vidare, säger Sjögran.

Damallsvenskan är inne på den tionde omgången och Rosengård toppar tabellen före Häcken. Att tränarskiftet kommer mitt i säsongen är inte optimalt för Rosengård.

Annons

- Det blir ju såklart stökigt för oss att det sker nu mitt i säsongen. Men vi har jobbat på en lösning som funkar för båda parter, det tycker jag vi har landat jättebra i. Som sagt det är stökigt att han lämnar just nu, säger sportchefen.

Sjögran menar också att det är en stolthet att de varit med och fostrat en tränare som nu tar klivet vidare i karriären.

- Det visar att vår miljö är bra och att man kan ta nästa steg. Att han tar nästa kliv och blir huvudtränare i Arsenal är häftigt. Men vi är precis där vi vill vara, att vi visar att det är här man ska vara för att utvecklas. Vi vet var vi är i näringskedjan, vi vill vara bäst i Sverige och spelar i Europa men det finns bättre klubbar med mer pengar, så det är ett naturligt steg.

Hur tog spelartruppen beskedet?
- Bra tycker jag. Jag har haft ett först möte med dem och det kändes bra. Det är klart att en förändring som den här så blir man alltid lite orolig. Så är det ju med alla förändringar men jag tror att de känner en trygghet att det är Renée som tar över, säger Sjögran.

Annons

Renée Slegers tar över efter Eidvall. Hon kommer från FC Rosengård 1917 i division 1 och är dessutom förbundskapten för U23-landslaget.

- Oavsett vilken tränare vi väljer så har ju vi en identitet och Renée har ju varit här innan och känner klubben. Så jag tycker det är en smidig övergång och såklart ska hon sätta sin prägel på hur vi spelar men det är ju inte så att vi plötsligt kommer att spela 1-5-5 liksom, berättar Sjögran.

Rosengård möter Örebro borta på lördag.

Publicerad 2021-06-28 kl 11:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto