Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bomben: Eidevall tar över Arsenal

Women´s Superleague 2021-06-28 kl 11:07

Huvudtränaren Jonas Eidevall tar över Arsenal.
Det meddelar nu FC Rosengård på sin hemsida. 
- Det är både sorgligt och spännande, säger tränaren. 

Foto: Bildbyrån

FC Rosengård gav under måndagen besked om att chefstränaren Jonas Eidevall lämnar klubben under sommaruppehållet för att ta över den engelska storklubben Arsenal. I stället kommer Renée Slegers att bli ny huvudtränare i den damallsvenska klubben. 

- Jag känner en stor tacksamhet till FC Rosengård, en klubb som gett mig väldigt mycket. Jag har också gett mycket av mig själv under mina år i klubben. Jag skulle vilja rikta ett tack till alla kollegor, fans och framför allt alla spelare som jag fått äran att jobba med under dessa år, säger Eidevall i en kommentar på föreningens hemsida och fortsätter:

ANNONS

- Det är både sorgligt och spännande, men för mig var det viktigaste att klubbarna kunde komma överens så att jag lämnar på ett bra sätt där alla parter är nöjda.

Rosengårds sportchef Therese Sjögran om Eidevalls avsked:

- Det känns lite sentimentalt det här. Jag har jobbat tillsammans med Jonas i snart 4 år och det har varit fantastisk roligt. Men nu lämnar han för Arsenal och tar nästa steg i karriären, och jag önskar honom all lycka! Jag tror faktiskt att våra vägar kommer korsas igen.

Sjögran tror samtidigt på Slegers som ny huvudtränare i klubben.

- Nu bygger vi nytt! Att Renée kommer in är helt i linje med hur vi vill framtiden ska se ut. Hon har en otrolig fotbollskunskap och det ska bli väldigt spännande att se vad hon kan göra med vårt A-lag, säger sportchefen. 

ANNONS

Slegers ser också fram emot att leda Rosengård som chefstränare framöver.

- Först och främst är jag ärad över att ha fått frågan att ta över A-laget. Det ska bli mycket roligt att vara tillbaka i högsta serien och få jobba med de allra bästa. Jag har varit i FC Rosengård i ett år nu och trivs väldigt bra med människorna, miljön och de värderingar klubben står för, säger hon och fortsätter:

FC Rosengård är en storklubb och jag ser verkligen fram emot att komma igång och arbeta med spelarna och resten av ledarteamet. Med en bra vårsäsong i ryggen står vi inför en utmanande och stimulerande höst med andra halvan av OBOS Damallsvenskan och Champions League-spel

Eidevall har varit i Rosengård i många år, först som assisterande tränare och huvudtränare mellan 2012 och 2014 och sedan som huvudtränare från 2018 fram till i sommar. Han har varit med och tagit Rosengård till tre SM-guld. 

ANNONS

Rosengård toppar i dagsläget damallsvenskan med åtta poäng ner till tvåan Häcken i seriespelet. Arsenal slutade i år på tredje plats Women's Super League. Arsenal har vunnit den engelska ligan vid 15 tillfällen, senast under 2019. 

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto