Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Slegers tar över Rosengård: "Rätt steg för mig"

Damallsvenskan

Renée Slegers tar över FC Rosengård efter att Jonas Eidevall lämnat för Arsenal.
Ett naturligt steg för Slegers som varit i lagets division 1-klubb.
- Allt handlar om tajming, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Under måndagens annonserade Rosengård att Jonas Eidevall lämnar klubben för att ta över den engelska storklubben Arsenal. Ersättaren blir Renée Slegers som kommer från division 1-klubben Rosengård 1917 och U23-landslaget.

- Det är en stor ära. Jag vet hur stor klubben är och har varit historisk. Att jag dessutom har jobbat i klubben i ett år nu och har lärt känna alla gör att jag känner mig hemma här. Jag gillar miljön här och den är väldigt utvecklade, säger Slegers till Fotbollskanalen.

Slegers är blott 32 år och har en gedigen spelarbakgrund. Hon har 55 landskamper för Nederländerna på meritlistan men satsade på tränarkarriären efter en knäskada. 2020 kom hon till Rosengård och tog upp B-laget till division 1 och blev belönad med jobbet som U23-förbundskapten. Att hon känner klubben tror hon blir viktigt när hon kastas in mitt under säsongen.

Annons

- Det handlar mycket om tajming när man ska ta ett nytt jobb och göra ett bra jobb. Det är en faktor som känns bra för mig att jag varit i klubben och känner alla. Annars kan det ju såklart vara en utmaning att ta över ett lag mitt under en säsong men jag känner ändå att jag varit så pass nära laget. Så det här steget känns väldigt bra, säger hon.

Hur mycket kommer du att förändra, med tanke på att du tar över under säsongen?
- Det finns redan ett jättebra grundspel i Rosengård. De spelar bra fotboll både offensivt och defensivt vilket vi ska fortsätta med. Men sen så vill jag ju sätta min prägel på det och det är en balans att förändra mitt under en säsong. Det är också viktigt med en kontinuitet så vi ska inte göra för stora förändringar.

Du har ju stor erfarenhet av unga spelare med tanke på din roll som U23-förbundskapten. Kommer du satsa ännu mer på yngre spelare?

Annons
- Jag vet inte riktigt. Men det är klart att min erfarenhet att utveckla yngre spelare är bra, och det är viktigt att de yngre spelarna blir sedda, men det handlar inte bara om de yngre. Det viktigaste är att vi som grupp kommer att prestera, säger Slegers.

Hennes företrädare Jonas Eidevall har varit uppskattad i Rosengård och varit med och vunnit tre guld i Rosengård. Hon är inte förvånad att han tar klivet vidare i karriären.

- Det är jättehäftigt och Jonas har gjort ett fantastiskt jobb. Jag har sett hur mycket tid han lägger ner, han investerar väldigt mycket tid och han gör mycket för att utbilda sig vidare och han har en stor kunskap. Det är en väldigt bra person som jobbar hårt och han förtjänar verkligen den här chansen, avslutar Slegers.

Publicerad 2021-06-28 kl 12:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto