Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Marklunds allsvenska tips - Kopparbergs/Göteborg: "Lyx, allsvenskans bredaste trupp"

Hanna Marklund går igenom lag för lag inför damallsvenska premiären.
I dag: Kopparbergs/Göteborg

Allsvenskans bredaste trupp
Ja, GFC har lyxen av att sitta på en väldigt jämn och bred trupp - och det är väl just det som är det största argumentet för att de också kan vinna guldet (även om jag placerat dem tvåa…) Tittar man på mittfält och anfall så klarar de sig med lite skador också. Det är positivt ur flera synvinklar - dels kan man laborera och göra förändringar under matchen beroende på motstånd och läget i matchen. Dessutom skulle laget gynnas av om det nu blir ett väldigt komprimerat spelschema. Det vore en klar fördel mot konkurrenten Rosengård i kampen om guldet. Då kan GFC gå runt på spelare och samtidigt ha goda förutsättningar att prestera bra resultat, trots tätt matchande. 

ANNONS

Kolla in mittfältet - vilken konkurrens! 
Göteborgs central mittfältare skojar man inte bort. Julia Roddar, Vilde Bøe Risa, Filippa Curmark, Filippa Angeldahl, Elin Rubensson och Julia Zigiotti Olme flaggar om en otrolig bredd. Någon lär få flytta ut på kanten och någon värma bänken. Men det är klart att det är en oerhörd styrka för Göteborg att kunna välja bland så många bra spelare. 

Vassa anfallare - men lite lika? 
Även på anfallssidan har GFC bra bredd med Stina Blackstenius, Pauline Hammarlund och Rebecca Blomqvist. Frågan är hur man bäst gör något av det? Har man plats för alla tre kanske? Det enda lilla frågetecknet är väl möjligtvis att alla är lite lika i spelstilen. De är alla bra i djupled och även bra i det felvända spelet - och målskyttar. Men ingen av dem är några tekniker utan mer raka och rejäla i sin spelstil. Kommer Göteborg sakna någon som bryter mönstret? Å andra sidan har försäsongen visat att laget är flexibla i vilka formationer man kan använda vilket är en fördel. 

ANNONS

Klart att Kollmats är ett bakslag
Vi har redan avverkat den breda truppen, men trots det är det ett bakslag när man får sin lagkapten korsbandsskadad på försäsongen. I Kollmats frånvaro tappar man framför allt nyttiga ledaregenskaper och hon är lite av en kulturbärare som varit med när klubben tagit kliv i utvecklingen. 

Fakta

Så tippar Marklund årets serie:

1.

2. Kopparbergs/Göteborg

3.

4.

5. Piteå IF

6.

7.

8.

9.

10.


 11.

12. IK Uppsala

Marklunds kommentar till tabellen:

- Vem klarar av att hantera coronakrisen bäst? Bortsett några tidiga tränings- och cupmatcher lär lagen inte få någon normal uppladdning. Det gör allting väldigt ovisst inför säsongen och det är lagen som lyckas undvika att bli påverkade allt för mycket som blir de stora vinnarna.

Publicerad 2020-05-09 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto