Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelet bakom MFF:s damsatsning: "Alla i Dösjöbro var garanterade en plats"

Damallsvenskan

Enligt MFF var ingen spelare kontaktad innan provträningen.
Skånska Dagbladets uppgifter säger annorlunda.
- Alla i Dösjöbro var redan från början garanterade plats i MFF, säger en källa till tidningen.

Foto: Bildbyrån.

I början av december kunde Fotbollskanalen avslöja att Fredrik Jahnfors, då tränare i Dösjöbro IF, var högaktuell för posten som ny huvudtränare i Malmö FF:s nystartade damlag.

Jahnfors, som dagarna senare bekräftades som ny tränare, bekräftade då att han haft kontakt med klubben.

- Jag ska träffa dem under veckan och jag är ett av flera alternativ som jag förstår.

Vid tillfället hade Fotbollskanalen nåtts av uppgifter att även stora delar av Dösjöbros trupp skulle ta rygg på Jahnfors och skriva på för MFF.

- Blir det jag så kommer säkert några av de tjejerna som jag har tränat i Dösjöbro i dag att hänga på där. Det ska hållas en träning på lördag där alla som vill får komma och träna, sa Jahnfors, som förnekade att någon spelare var klar.

ANNONS

Nu har Skånska Dagbladet publicerat uppgifter om att spelarna redan samma kväll som Malmö FF:s extra årsmöte hölls (där det beslutades att börja i division fyra och inte gå ihop med LB 07 och ta den platsen) fick ett sms av Fredrik Jahnfors. Enligt tidningen erbjöds då alla spelare att följa med.

 Alla i Dösjöbro var redan från början garanterade plats i MFF. Fyra av spelarna var inte ens med på provträningen. Och det måste ha varit planerat sedan tidigare. Det har väl varit MFF:s plan B, säger en källa.

Patrik Lennartsson var assisterande till Jahnfors i Dösjöbro:

- Alla som ville skulle få följa med till Malmö FF, det var vad Jahnfors sa till mig. Söndagen samma vecka hade vi ett möte med truppen och då var frågan uppe på bordet.

Även klubbens sportsligt ansvarige, Magnus Westin, bekräftar att han fick signaler tidigt att ett stort antal spelare skulle komma att lämna. Han frågade sportchefen Daniel Andersson men säger till tidningen att han inte fick något ordentligt svar på det.

ANNONS

Resultatet av provträningen blev att elva spelare från Dösjöbro skrev på för MFF. Elva av totalt 18.

Malmö FF har dock hela tiden hävdat att ingen spelare var garanterad en plats innan provträningen. Carlnén, vd i Malmö FF, dementerar också Skånska Dagbladets uppgifter.

- Vi har inte garanterat plats för någon. I samband med årsmötet hade vi inte ens bestämt oss för vilken tränare vi skulle rekrytera. Vi hade haft möte med Fredrik Jahnfors men även med flera andra. Vilka spelare vi skulle ha bestämdes inte förrän efter provträningen, säger han till Skånska Dagbladet.

På frågan hur han förklarar att Jahnfors redan ska ha pratat med spelare i ledare i Dösjöbro svarar Carlnén att han inte har några kommentarer.

Publicerad 2019-12-20 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto