Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tidigare Bajenprofilen i norsk toppstrid - slår fast: ”Damallsvenskan behöver Hammarby”

Damallsvenskan

Nästan prick ett år efter att Cathrine Dahlström lämnade Hammarby för Norge har nu Bajen chans att gå upp till damallsvenskan.
En chans hon hoppas att laget tar.
- Jag hoppas verkligen att de går upp - damallsvenskan behöver Hammarby, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I fjolårets sista omgång av elitettan hade Hammarby chansen att ta steget upp till damallsvenskan. En poäng var allt som behövdes men laget föll tungt mot IK Uppsala. En tuff smäll för Bajen-profilen och försvararen Cathrine Dahlström som efter tio år i klubben då valde att testa vingarna utomlands.

- Det hade varit fantastiskt att kröna säsongen med att kliva upp i finrummet och sedan gå vidare på en egen resa. Då hade man känt att allting var på sin plats. Men det var en fruktansvärd match, vi fick helt enkelt inte förlora. Men det lyckades vi med, säger hon till Fotbollskanalen.

Cathrine Dahlström skrev på ett tvåårskontrakt med den norska mästaren LSK och flytten beskev hon som "overklig". Om sejouren har levt upp till förväntningarna?

ANNONS

- Jag spelade i Hammarby väldigt länge så att flytta blev en utmaning, även på ett personligt plan. Att våga kasta sig ut i något okänt och att gå till en så pass bra klubb. Det var tufft i början där jag låg på konstant maxpuls för att komma in i träningen och allt men nu känns det bra och väldigt utvecklade. Man har inte en superlång fotbollskarriär och när möjligheten kom kände jag att jag att jag behöver chansa lite, säger hon och fortsätter:

- Det var mitt andra hem och jag spenderade så extremt många dagar och år på Kanalplan. Men det var också det som gjorde att jag vågade testa något nytt.

Med tre omgångar kvar av toppserien i Norge slåss Catherine Dahlströms LSK i toppen av tabellen. Hon berättar att säsongen har, precis som för många andra, varit speciell men att hon känner att hon har utvecklats.

ANNONS

- Vårat interna mål var att vi skulle vinna guld. Vi ligger fyra poäng efter, det blir ganska tufft och vi har Vålerenge, som leder ligan, kvar och så krävs det att resultatet går med oss. Inför säsongen hade vi ganska många spelare som lämnade så förväntningarna har inte varit så stora på oss. Det har varit en skön ”trigger”, att många trott att vi ska misslyckas.

Du har fått stort förtroende direkt i LSK, hur känns det?
- Det har varit väldigt kul. Det var en division lägre när jag spelade i Hammarby och då att komma upp till norsk högsta divisionen och dessutom spela i ett topplag, så jag visste inte hur det skulle gå. Men jag är väldigt nöjd att jag har fått spela så mycket och jag känner att jag har utvecklats. Det är det roligaste med den här resan.

Såren från fjolårets fiasko på Kanalplan har under lördagen chans att läka. Då möter Bajen Älvsjö på bortagräs. AIK säkrade den första platsen upp till damallsvenskan under förra helgen och vid vinst mot Älsvjö kan det nu alltså även bli Hammarbys tur.

ANNONS

- Jag hoppas verkligen att de gör det. Jag tycker de har sett väldigt stabila ut den senaste tiden. Det blir extremt spännande. Det blir en väldig press, precis som det blev för oss förra året. Det blir andra aspekter som spelar in. Men jag hoppas att de är förberedda på det och går upp. Damallsvenskan behöver Hammarby, säger Dahlström.

Följer du alla matcher?
- Absolut, jag är ju hammarbyare.

Dahlström fortsätter:

- De har fått in mer rutin detta året där flera spelare har varit på en hög nivå och som vet vad som krävs. Förra året var de inte lika etablerade. Tränaren Pablo (Piñones-Arce) har varit viktig också. Han har en rolig fotbollsfilosofi, en filosofi som vill spela och är väldigt målglad. Det är kul för publiken.

När det blir dags att vända hem till Sverige, hur nära till hands ligger Hammarby?

ANNONS
- Alltså jag ser mig själv inte spela i så många andra klubbar än Hammarby. Det är min klubb, men vi får se och vad jag känner att jag vill.

Matchen mellan Hammarby och Älvsjö AIK spelas lördag med avspark 13.30. Vinner Hammarby är de klara för spel i damallsvenskan 2021.

Publicerad 2020-10-31 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto