Andra raka förlusten för Stockholmslaget när man föll med 2-0 mot Kif Örebro.
- Det är jätteskönt att vi får utdelning, det var härligt, säger Nathalie Hoff Persson i Viaplay.

Se TV4-Sporten med bilder från Vittsjö-Rosengård ovan.

Säsongen har börjat tungt för Djurgården. Först åkte man på storkross i premiären mot Piteå och när man under söndagen gästade Kif Örebro åkte man på andra raka smällen.

Det dröjde dock till den 40:e minuten. En kort hörnvariant nådde Jenna Hellstrom som lyfte in bollen i straffområdet. Djurgårds-keepern, Elvira Björklund tvingades boxa undan bollen. Men en andra boll nådde Nathalie Hoff Persson och det blev en stökig situation. Björklund missbedömde bollriktningen och Amanda Rantanen behövde endast peta in bollen till 1-0.

- Det känns väldigt, väldigt bra. Vi spelar bra, vi har haft målchanser och vi håller i bollen. Bollen hamnade framför mig och jag behövde bara peta in den, säger Rantanen i Viaplay i halvtid.

Först en boll i stolpen – och sen en hörna som ledde till ytterligare en hörna. Anna Sandberg stod för leveransen som Elli Pikkujämsä nickade in i mål till 2-0 för hemmalaget.

- Jätteskönt att vi får utdelning, det var härligt. Vi hade mycket energi i den höga pressen och vann mycket boll högt upp. Vi hade många chanser att göra mål. Vi gjorde två och hade kunnat göra fler, säger Hoff Persson i Viaplay.

Det bjöds inte på mycket mer än så i Örebro – där Djurgården ännu en gång går poänglösa. Blåränderna har alltså förlorat två av två matcher hittills den här säsongen.

Samtidigt bjöds det på ett Skånederby - det såg ut som att FC Rosengård skulle gå för vinsten när Olivia Schough i den 82:a minuten satte dit 1-0. Men i den 94:e minuten kvitterade Jutta Rantala för Vittsjö.

Kif Örebro: Enblom – Sandberg, Kovacs, Pikkujämsä, Hoff Persson – Kollanen, Pelgander, Wickenheiser, Lockwood, Hellstrom – Rantanen.

Djurgården: Björklund – Walentowicz, Kullberg, Asplund Lövgren, Olai – Almqvist, Hvarfner, Motlhalo, Lilja, Lindwall – Dowd.