POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
1v

TV: Piteå-tränaren om pressen som mästare: "Publiken förväntar sig alltid att vi ska vinna"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren.

STOCKHOLM. Piteå har i år extra press på sig som svensk mästare.
Det är inte något nytt för Stellan Carlsson och övriga i laget.
- Publiken i Piteå förväntar sig alltid att vi ska vinna, säger Piteå-tränaren.

Piteå överraskade i fjol med att bärga föreningens första SM-guld. Norrlandslaget besegrade i sista omgången Växjö med 6-1 och vann serien efter en rafflande avslutning av säsongen. Vad var lagets största styrka under säsongen? Ett enkelt svar, enligt tränaren Stellan Carlsson.

- Fasta situationer, skrattar han.

- Jag tycker att vi, under åren jag haft förmånen att vara tränare, haft otroligt ambitiösa spelare som arbetat målmedvetet. Vi har trott på det vi bestämt oss för att göra från första till sista sekund. Jag tror att det har varit det största för oss, säger han under upptaktsträffen.

Men i år är det lite högre förväntningar än tidigare i år på laget.

- Det är väl kanske på ett sätt det, men vi har alltid förväntningar på oss. Publiken i Piteå förväntar sig alltid att vi ska vinna och det har de gjort i alla år. Vi pratar mycket om det med spelarna, att alla motstånd vi ställs mot nu möter en svensk mästare. Vi har diskuterat vad det kan innebära, men det man kommer tillbaka till är hur vi ska jobba med vårt spel och hur det ska drivas framåt.

Josefin Johansson, som i år gör comeback i Piteå, tror på en tuff säsong, men hoppas förstås att Piteå ska vara med och tampas i toppen av tabellen.

- Det är klart att det kommer att vara ett otroligt tufft år. Vi har en stor utmaning framför oss och det är ett år där vi måste prestera maximalt på varje match och träning. Vi får se hur långt det bär.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Publicerad 2019-04-11 kl 13:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå