TV: Ratades av Djurgården - sköt upp nya laget på CL-plats

I debuten för Eskilstuna sköt hon upp laget på Champions League-plats.

Under sommaruppehållet tappade Eskilstuna Emma Holmgren, Loreta Kullashi, Amanda Nildén, Fanny Andersson och Kaisa Collin.

In värvade man Mia Jalkerud och Paulina Nyström.

Fem ut och två in. Men att man tappat fler än vad man värvat märktes inte i fredagens match mot Hammarby.

Ett av nyförvärven är alltså Mia Jalkerud. Jalkerud som efter tio säsonger som lagkapten i Djurgården inte längre fick vara kvar i klubben.

Efter en kort sejour i den norska ligan är hon alltså nu i Eskilstuna. Och i debuten sänkte hon Hammarby.

Jalkerud gjorde 1-0 efter bara fem minuter när hon var vaken och placerade in bollen efter en hörna.

Tio minuter senare assisterade hon fint fram till Felicia Rogic som ökade på ledningen till 2-0.

Resultatet var rättvist och Hammarby hade svårt att komma över på motståndarnas planhalva och etablera anfall. Faktum är att bortalagets ledning kunde varit ännu större, då Rogic hade två frilägen undret de fyra första minuterna.

Efter 22 minuter var Jalkerud nära att få en ny assist. Anna Oscarsson dra fram bollen fint längs högerkanten och hittade en rak passning till Jalkerud som skickade in bollen i straffområdet, och Rogic var så när att hinna fram och peta in 3-0.

Strax innan halvtidsvilan var Mia Jalkerud nära att göra ett riktigt drömmål. Hon fick bollen en bit utanför Hammarbys straffområde, avancerade och klippte till. Bollen såg ut att sitta i det bortre krysset, men tog i insidan av stolpen och ut.

Hammarby saknade Madelen Janogy och det märktes. Visst, laget jobbade sig in i matchen och tryckte på i jakt efter en reducering, men hemmaspelarna var inte tillräckligt skickliga i de avgörande lägena.

Eskilstuna vann med 2-0 och tog sig därmed förbi både Kristianstad och Hammarby, och ligger nu trea, vilket betyder Champions Leauge-plats.

I kvällens andra match i damallsvenska möttes Växjö och Vittsjö. Matchen slutade 0-0.

Publicerad 2021-08-20 kl 20:51