Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Jens Wedeborg tar över IFK Kalmar

Damallsvenskan

IFK Kalmar är på väg att hitta en ny huvudtränare, enligt Barometern.
Tidningen uppger att det blir Jens Wedeborg.

Foto: Bildbyrån.

Fotbollskanalen har i flera artiklar rapporterat om turbulensen som råder i IFK Kalmar.

Nyligen lämnade huvudtränaren David Roufpanah sitt uppdrag trots att han hade ett år kvar på kontraktet. Fotbollskanalen kunde berätta att han inledde en relation med en spelare, vilket flera spelare reagerade kraftigt mot.

- Jag förstår definitivt att det var spelare som reagerade på det sättet. Den typen av agerande ska inte förekomma i en klubb. Det är olämpligt med den typen av relationer. För det riskerar att skapa en konkurrenssituation och det riskerar också att skapa en situation där man misstänker saker och ting från helt andra grunder, sa ordförande Håkan Brynielsson.

ANNONS

Roufpanah delade inte bilden.

- Det är mitt privatliv och inget jag vill kommentera. Men vi har inte på något sätt haft någon incident som har påverkat vår verksamhet. Vi har alla spelare och tränare förhållit oss 100 procent professionellt till den verksamheten vi har haft. Ingenting har på något sätt skapat någon situation där någon har frångått sin professionalism. Om det hade funnits någon form av incident, relation eller händelse som hade påverkat verksamheten, då hade det varit värt att prata om.

Mitt i kaoset - som även berör en ansträngd ekonomi - verkar klubben vara på att hitta en ny huvudtränare. Enligt Barometern blir det Jens Wedeborg, som tidigare verkat i isländska Klasvik som ungdomstränare och tränare för B-laget samt att han har ett förflutet i Gute.

- Jag har inga kommentarer i det här läget. Vi kommer att ha en presskonferens på fredag där vi kommer att presentera en ny tränarlösning och jag hänvisar till den, säger Tommy Nyberg, sportchef i IFK Kalmar, till lokaltidningen.

ANNONS
Publicerad 2022-12-05 kl 22:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto