Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

DBU hoppas ännu på "riktiga" landslaget" mot Wales: "Besked kommer sent på fredag"

UEFA Nations League

I Danmark råder det ännu osäkerhet inför mötet med Wales.
Nu meddelar DBU att besked om truppen kommer på fredag. 
- Vi fortsätter arbetet med att ha det starkaste möjliga laget mot Wales, säger danska fotbollsförbundets elitchef Kim Hallberg till förbundets hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Danmark föll i går med 3-0 mot Slovakien med ett "amatörlag" på planen bestående av spelare från danska tredje-, fjärdeligan och med bakgrund inom futsal. Detta på grund av att de ordinarie spelarna inte kom till start med anledning av en konflikt mellan Spelarföreningen och det danska fotbollsförbundet (DBU) om spelaravtalen.

Tidigare i dag berättade fotbollsförbundets ordförande Jesper Möller att nya förhandlingar är inledda inför söndagens möte med Wales i Nations League, samtidigt som danska tidningen Ekstra Bladet rapporterade att Åge Hareide förväntas ta ut en trupp till mötet. 

ANNONS

Nu kommenterar åter DBU situationen i landslaget och meddelar att det kan komma att bli ett sent besked på fredag om truppen till matchen. 

- Vi fortsätter arbetet med att ha det starkaste möjliga laget mot Wales på söndag, så att vi lever upp till Uefas krav om att spela matchen. Vi hoppas och håller tummarna för att det blir det starkaste laget till matchen. Vi räknar med att kunna presentera nytt om truppen sent på fredag, säger danska fotbollsförbundets elitchef Kim Hallberg till förbundets hemsida.

Däremot är det, oavsett om parterna kommer överens, inte säkert att Hareide kan få med sig alla sina stjärnor till landskampen. Fifas regler säger att en officiell kallelse till spelarna måste vara 15 dagar före match, vilket innebär att klubbarna kan neka Hareides uttagning. 

Det danska fotbollsförbundet kallade från början spelarna i god tid till landskamperna, men eftersom att tvisten trappades upp, så återvände spelarna till sina klubbar. Det innebar att Danmark måste kalla spelarna igen, men den här gången sker inte det 15 dagar före match.

ANNONS

Om inte det ordinarie landslaget kommer till spel, så finns däremot fortfarande en back up kvar för laget, John "Faxe" Jensens landslag som från och med i morgon på egen hand kommer att förbereda sig för landskampen i Nations League.  

Publicerad 2018-09-06 kl 15:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto