Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2017

FEM SPANINGAR: ”Doldisen kan bli viktig EM-pjäs”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

DEVENTER. Sverige spelade mot Ryssland i sin andra gruppspelsmatch i EM.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar från matchen.

Vilken start från Sverige, men vad hände sen?

Sverige fick matchen precis dit de ville i inledningen. Man kom runt på kanterna kom rätt in i pressen och vann boll högt upp i planen. De blågula skapade också flera farligheter de första tio minuterna, och ryskorna fick mest jaga boll. Men därefter mattades Sveriges spel av lite och trycket försvann något. Lyckligtvis för svensk del bjöd Rysslands keeper Tatjana Sjtjerbak på 1-0 i den 22:a minuten. För efter det blev inte Sveriges spel särskilt mycket bättre. Det saknades ofta folk inne i boxen och bakåt fanns inte den hundraprocentiga koncentrationen som krävs för att hålla koll på Rysslands stjärna Jelena Danilova.

Trist med bara två mål - men Sverige har en fördel gentemot Tyskland

Pia Sundhage poängterade inför matchen att det viktigaste för Sverige i den här matchen var att ta hem tre poäng till sin bas i Arnhem. Att det kan bli en målskillnadskamp med Tyskland om förstaplatsen i gruppen ville inte förbundskaptenen riktigt prata om. Men visst hade det suttit fint med ett par mål till för svensk del mot Ryssland? Det är inte ju som att Sverige saknade chanser, för Linda Sembrant missade två riktigt bra nicklägen och Fridolina Rolfö brände två frilägen, varav det ena hon själv skapade genom en fantastiskt fin mottagning. Den blågula fördelen? Italien kan redan vara utslaget när Sverige möter dem i nästa gruppspelsomgång, medan hoppet om avancemang lever för Ryssland mot Tyskland.

Äntligen, Schelin!

Lotta Schelin hade bara gjort ett mål på elva landskamper 2017 inför matchen mot Ryssland. Att hon fick nicka in 1-0 måste betyda enormt mycket för henne. Nu slipper hon tjatet om sin måltorka och pressen på hennes axlar är tung som den är även utan det. Schelin är inte bara viktig för Sverige när hon öser in mål, för hon bidrar bland annat med en smart fotbollshjärna och betydande rutin, men att hon och Sverige inte gjort så många mål den senaste tiden har ju någonstans gått hand i hand.

Doldis kan bli en viktig EM-pjäs

Hanna Folkesson byttes in efter lite mer än timme och kom då in med lite mer fart än Lisa Dahlkvist. Tog för sig och skapade saker offensivt. Hon var nära att placera in en boll i bortre hörnet och hade ytterligare ett skott som var ganska nära att slinka in. Folkesson är också defensivt skicklig och hade det inte varit för hennes förbannade knäskador hade hon mycket väl kunnat ha varit en verklig nyckelspelare i den här truppen. Hennes inhopp gör inte automatiskt att hon borde få starta i nästa match, men jag tror Folkesson kommer kunna bli viktig framöver i EM. Hon är utan tvekan en truppspelare som är bra att ha under ett mästerskap, för det kommer krävas en del rotation i truppen.

Kom hit, svenska supportrar!

Visst, det är en hel del svenska supportrar här och det är härligt att se. Men nu har vi ett svenskt landslag som är på god väg att ta sig till kvartsfinal i EM och som i grunden har alla chanser i världen att gå väldigt långt i det här mästerskapet. Efter ett bra resultat mot gigant-Tyskland och en seger mot Ryssland finns det inte många negativa vibbar runt det här landslaget. Så vad väntar ni på? Åk ner till Nederländerna, som med sina korta avstånd och mysiga städer har fantastiska förutsättningar för att arrangera en sådan här turnering, och gör den här sommaren till något alldeles speciellt. För spelarna och Pia Sundhage verkar i alla fall vara helt övertygade om att de kommer leverera något minnesvärt.

Se höjdpunkter i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-21 kl 20:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons