Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SPELARBETYG: Asllani bäst på plan - briljerade i Sveriges seger

Sverige (dam)

DEVENTER. Sverige spelade mot Ryssland i sin andra gruppspelsmatch i EM.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg från matchen.

2:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Ingen.

Kosovare Asllani
Sveriges bästa spelare i den här matchen. Hade ett bra offensivt samarbete med Samuelsson, kom in en hel del centralt i plan och var företagsam. Hade ett farligt skott i ribban och bjöd på finurliga instick och passningar. Briljerade flera gånger. Dessutom väldigt bra i det defensiva spelet, där hon slet ordentligt och tog många tunga löpningar hem.

Caroline Seger
Säker med boll, även om hon slarvade vid några tillfällen i den första halvleken och gav bort två kontringslägen. Ger Sverige en trygghet centralt, kan lösa svåra situationer och spelar enkelt. Håller ihop det bra och en viktig ledare för de blågula. Stark trea.

ANNONS

Magdalena Eriksson
Blandade och gav i sina inlägg och på fasta situationer i den första halvleken, och drog på sig ett tidigt gult kort när hon inte hängde med i en duell. Slog frisparken till 1-0 och höjde sig i den andra halvleken. Då visade hon verkligen upp sin fina vänsterfot och var överlag väldigt aktiv på sin kant.

Hedvig Lindahl
Var beredd när hon väl behövde agera. Hade inte allt för mycket att göra, men stod för några fina räddningar och var vaken på inlägg. Testades av framför allt Jelena Danilova.

Jessica Samuelsson
Återigen stabil på sin högerkant. Lyckades också bidra mer i offensiven, där hon vill utvecklas och bli bättre, och var i det spelet säker i sina passningar. Bortsett från någon felpass i defensiven gjorde Samuelsson inte många misstag.

Nilla Fischer
Stark och lugn, säker med boll. Bra i uppspelsfasen, men borde ha kunnat läsa av ryska stjärnan Jelena Danilova bättre tillsammans med mittbackskollegan Sembrant. Sattes annars inte på några större prov.

ANNONS

Lotta Schelin
Var ganska osynlig till en början, men blev mer involverad i spelet efter ungefär en halvtimme. Nickade in superviktiga 1-0 och var nära att dundra in 2-0 innan pausvilan. Spelade som högerytter i andra halvlek och gjorde det bra. Trygg med boll, bra i passningsspelet och utmanade sina motståndare på ett starkt sätt.

Stina Blackstenius
UT 73. Skapade direkt en farlighet, redan i den första minuten. Men sen försvann hon ur matchen och i den första halvleken kom hon inte till de löpningarna med fart som hon ofta kan hota med. Dock stark när hon på egen hand tog hand om en dålig inspark och tryckte in 2-0 efter en löpduell. Var värd chansen från start efter sitt inhopp senast men utan målet hade hennes insats mot Ryssland inte känts särskilt vass.

Linda Sembrant
En sämre insats mot Ryssland jämfört med den mot Tyskland. Hade någon nick rakt ut på en motståndare, slog hål i luften vid ett oroande tillfälle, borde nog ha nickat in både 2-0 och 3-0 i den första respektive andra halvleken och hon hade tillsammans med Fischer inte riktigt koll på Danilova i alla lägen.

ANNONS

Lisa Dahlkvist
UT 63. Slet på som vanligt, men var obeslutsam i vissa dueller och inte sylvass i sitt passningsspel. Kom till några några fina avslutslägen och hade ett farligt skott i den första halvleken som täcktes bort av en rysk spelare.

Olivia Schough
UT 46. Återigen en svag insats av yttermittfältaren. Inledde piggt med ett lite lurigt skott, men därefter var hon mestadels osynlig. Inte involverad i mycket framåt och byttes ut i paus.

Fridolina Rolfö
IN 46. Missade ett friläge i början av den andra halvleken, alltså precis efter att ha bytts in. Var pigg och rörlig men lyckades inte hundraprocentig med sina aktioner. Bjöd på något fint inlägg och en riktigt läcker mottagning på en djupledsboll av Magdalena Eriksson, men avslutet när hon var helt fri blev inte lyckat.

Ingen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Hanna Folkesson (IN 63), Pauline Hammarlund (IN 73).

ANNONS

Sehöjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-21 kl 19:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto