Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2020

Sverige kan bli värdnation för EM 2020

Under onsdagskvällen höll Uefa ett krismöte i Schweiz. Byggandet av den belgiska EM-arenan Eurostadium har dragit ut på tiden och nu kan Sverige komma att bli värdsnation i stället, skriver SportExpressen.

Sverige var genom Friends Arena ett av 19 länder som var aktuella till att få värdskapet för herrarnas fotbolls-EM år 2020. Men när EM-annonseringen för 2020 kom nobbas Sverige som mästerskapsarrangör. 

Nu kan vändingen dock vara här. Under onsdagen kom nyhetsbyrån AP ut med nyheten att byggandet av Bryssels EM-arena Eurostadium ligger efter tidsmässigt och kan därför bli av med sitt värdskap. 

I Nyon i Schweiz hölls ett Uefa-möte under onsdagskvällen där man diskuterade om Bryssel ska vara värdnation eller inte. 

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson var på plats under Uefa-mötet i Nyon och bekräftar att Sverige kan komma att få en ny chans, skriver SportExpressen. 

– Så är det. Bryssel har problem, inget snack om den saken och det öppnar för oss. Under mötet beslutade vi att de har till mitten av november på sig at presentera en kalkyl hur de ska lösa detta. Sen kommer beslut att fattas den 7 december, säger Nilsson.

Publicerad 2017-09-20 kl 18:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons