Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter nederlaget - Belgien skickar passning: "De trodde att de skulle vinna med 5-0"

Sverige (dam)

LEIGH/STOCKHOLM. Sverige är vidare till EM-semifinal.
Det betyder också att Tessa Wullaerts Belgien är utslaget.
- Jag tror att Sverige trodde att de skulle vinna matchen med 5-0, säger Wullaerts till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Det blev ett tufft slut på sommarens EM för det belgiska landslaget, som i och med Linda Sembrants avgörande fullträff på stopptid i kvartsfinalen är utslaget. Däremot höll Belgien nere siffrorna och var nära att ta matchen till en förlängning.

- Vi är så klart besvikna, för det är aldrig trevligt att släppa in ett mål så sent. Men jag tror att Sverige trodde att de skulle vinna matchen med 5-0 och vi gav dem en svår match. 

Hon fortsätter:

- De var väldigt glada när de gjorde sitt mål, så det betyder att vi gjorde en bra match. Jag är riktigt stolt över laget, och vi kan vara missnöjda, men när vi tittar tillbaka på turneringen tycker jag att det här var vår bästa match - mot världens näst bästa lag. Vi kan vara stolta över oss själva. 

ANNONS

Ni fick nästan matchen till förlängning. Vad tänker du om det?
- Jag var inställd på 30 ytterligare minuter och att kanske ta det till straffar, som skulle ge oss en bra chans. Det är aldrig trevligt att åka ur på det här sättet. Men, som jag sa, vi kan vara missnöjda, men vi ska också vara stolta. 

Wullaerts betonar att långt ifrån samtliga i det belgiska landslaget är helt professionella fotbollsspelare. 

- Folk glömmer ofta att typ 80 procent av laget bara är semiprofessionella. Vi har inte ens en professionell liga i vårt land. Vad vi lyckades med i den här turneringen överträffar alla förväntningar. 

Vad betyder det för belgisk fotboll att ni tog er till kvartsfinal?
- Det är stort. Det är andra gången vi deltar, så vi satte Belgien på kartan 2017 och nu får vi en "boost" igen. Vi är besvikna, men om några dagar kommer vi vara stolta. 

ANNONS

Hur var stämningen i omklädningsrummet efteråt?
- Jag har inte varit där, men jag tror att alla är missnöjda, med anledning av hur vi åkte ur. Men vi ska hålla våra huvuden högt och vara stolta över vad vi har presterat i det här mästerskapet.

Även om EM-äventyret är över för belgisk del, fortsätter det för Sverige. Härnäst väntar semifinal för det svenska landslaget mot värdnationen England.

Publicerad 2022-07-23 kl 00:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto