City vinnare i PL-premiären - slog Arsenal i stormötet på Emirates

Manchester City imponerade stort och tog en 2-0-seger i PL-premiären mot Arsenal på Emirates Stadium - efter mål från Raheem Sterling och Bernardo Silva.
- Du har inte råd att göra misstag mot City, säger Arsenals målvakt Petr Cech till BBC efter matchen.

Unai Emery och Pep Guardiola valde att ställa upp med flera nyförvärv i söndagens stormatch. I Arsenal återfanns Sokratis Papastathopoulos, som anlände från Dortmund i somras, i backlinjen och den 19-årige stortalangen Matteo Guendouzi på mittfältet. Med Sead Kolasinac och Nacho Monreal på skadelistan, fick Ainsley Ainsley Maitland-Niles inleda på vänsterbacksplatsen.

I Manchester City fick Riyad Mahrez chansen från start.

Bortalaget började matchen bäst, och Raheem Sterling var sånär på att trycka in ledningsmålet. Men Arsenal-målvakt Petr Cech lyckades styra avslutet utanför.

Men engelsmannen skulle få sin revansch. Redan i den 15:e minuten tog han emot bollen ute på vänsterkanten, drev in centralt och placerade enkelt in 1-0-målet för den regerande mästaren.

I den efterföljande sekvensen fick Hector Bellerin en gyllende chans, men spanjorens avslut gick rakt på Ederson i City-målet. Bortalaget var närmare 2-0 än vad Arsenal var ett kvitteringsmål - men likväl 1-0 till Manchester City i halvtid.

I den 64:e minuten kom Benjamin Mendy med i anfallet. Fransmannen serverades en passning på vänsterkanten, och spelade snyggt in till Bernardo Silva. Portugisen gjorde inget misstag och tryckte upp bollen i nättaket. 2-0 till City.

På stopptid ledde en missriktad passning från Ederson till att Mchitarjan kom i ett fint läge, med Lacazette kunde inte förvalta armenierns passning och avslutet gick högt över.

Michael Oliver blåste snart därpå för full tid - och Pep Guardiola kan åka hem till Manchester med tre poäng och ett styrkebesked i ryggen. Emerys Arsenal, å andra sidan, har en del att fundera på inför nästa omgångs möte med Chelsea på Stamford Bridge.

- Vi känner att vi kanske borde ha fått med oss något från matchen. Framför allt i andra halvlek tvingade vi dem att göra misstag och vi fick flera bra chanser, men oturligt nog var vi inte tillräckligt bra i den sista tredjedelen, säger Arsenals målvakt Petr Cech till BBC efter matchen.

- Det är väldigt synd att vi inte lyckades skapa något av vårt omställningsspel, och i stora drag är vi besvikna över resultatet.

Arsenal: Cech - Bellerin, Mustafi, Sokratis, Maitland-Niles - Xhaka, Ramsey, Guendouzi - Özil, Aubameyang, Mchitarjan.

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Laporte, Mendy - Fernandinho, Gündogan - Mahrez, Bernardo, Sterling - Agüero.