Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

FA utreder Hazards spark: ”Tre matchers avstängning räcker inte”

Standardstraffet på tre matchers avstängning räcker inte för Eden Hazard, menar det engelska förbundet som på fredagen meddelade att man kommer att utreda incidenten med sparken mot en bollkalle.

Väldigt få fotbollsintresserade har kunnat undgå incidenten som ägde rum i matchen mellan Chelsea och Swansea i ligacupen där Eden Hazard och en bollkalle hamnade i fokus efter att Chelsea fått inkast vid ställningen 0-2.

 Den 17-årige bollkalle som borde ha hjälpt Chelseas Eden Hazard att sätta igång spelet snabbt valde i stället att lägga sig över bollen för att täcka den med sin kropp. Något som skapade tydlig frustration hos belgaren Hazard. på första reprisbilderna såg det ut som att han medvetet sparkade 17-åringen så att denne tappade bollen. Den tolkningen gjorde också domaren, vars reaktion blev att dra fram det röda kortet.

Det röda kortet innebär normalt tre matchers avstängning men det kan kortas, eller förlängas – och det är nu en förlängning av straffet som Hazard riskerar.

På fredagen meddelade FA:s disciplinkommitté att man kommer att utreda Hazards utvisning och i sitt uttalande skriver FA att: ”Standardbestraffningen är tveklöst inte tillräckligt”. Chelsea och Hazard har nu till och med tisdag på sig att besvara anklagelsen.

Publicerad 2013-01-25 kl 17:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons