Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
43v

Ferguson ber om ursäkt efter domarattacken

Foto: Bildbyrån.

Darren Ferguson gick till vild attack mot domarna.
Nu tvingas Sir Alex son be om ursäkt.
- Jag förespråkar absolut inte våld mot domarna, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Det var efter det oavgjorda mötet med Plymouth Argyle som Doncaster tränaren Darren Ferguson, son till United-ikonen Sir Alex Ferguson, gick till vild attack mot domartrion i matchen. Enligt Ferguson skulle laget ha haft en straff under slutminuterna,

- Det är den mest uppenbara straff du någonsin kommer att se. Det är inget att tveka om. Och vid målet är det är klar foul, och linjemannen står och skrattar över det i slutet av matchen. Jag tycker att det är vidrigt, sa han, enligt BBC.

På frågan om vad han själv kunde göra ska han också ha sagt:

- Vad jag kan göra? Skjuta dem vore en bra idé.

Uttalandet skapade stora rubriker i fotbollsvärlden och på söndagen gick tränaren ut med ett ”förtydligande” där han bad om ursäkt för sina uttalanden.

- När jag efter matchen tillfrågades vad jag personligen kunde göra för att höja standarden så sa jag: ”Vad kan jag göra? Skjuta dem?”. Även om det var tydligt för alla i rummet att mitt svar var ironiskt så är det värt att förtydliga att mina kommentarer kom ur frustration och jag förespråkar absolut inte vald mot domare, säger han.

- Jag ber om ursäkt för mina kommentarer och jag ångrar ordvalet. Men det var tydligt i min kommentarer efteråt att jag kände jag att domarna tog några felbeslut under avgörande tidpunkter i matchen.

Ferguson säger också att han har stor respekt för domarna och att dess arbetsuppgift många gånger är svår. Däremot står han fast vid att han vill se högre kvalitet på domarna rent generellt.

- Domarna har ett tufft jobb och jag har stor respekt för utmaningarna de står inför, men jag skulle vilja se att det görs mer för att höja standarden och ge dem de bästa möjligheterna aom finns för att ta rätt beslut.

Publicerad 2018-01-14 kl 13:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons