Tung kväll för Dahlberg - stod för tavla i svenskmöte

Pontus Dahlberg hade en tung kväll i League One.
Målvakten stod för en tavla, som blev avgörande mot Accrington Stanley i England.

Tidigare IFK Göteborg- och BK Häcken-målvakten Pontus Dahlberg, 22, blev i sommar utlånad från Premier League-laget Watford till Doncaster i League One. Den 22-årige målvakten fick en fin start på lånesejouren, då han i sin andra match mot Walsall i den första omgången i ligacupen blev stor hjälte efter att ha räddat tre straffar i straffavgörandet, som Doncaster till slut vann efter stor dramatik.

Men under tisdagskvällen hade han inte en lika rolig dag på jobbet i League One.

Doncaster spelade mot Accrington Stanley på bortaplan och fick en mardrömsstart. I den tredje minuten fumlade Dahlberg in ett långskott i eget mål till underläge. Därefter höll svensken tätt, men trots det förlorade Doncaster matchen med 1-0.

I Accrington inledde i sin tur Dahlbergs svenske landsman Joel Mumbongo, som är utlånad från Burnley, på bänken. Han fick sedan hoppa in i den 90:e minuten och fira tre poäng.

Dahlbergs Doncaster har nu tre raka förluster och är nästjumbo i den engelska tredjeligan. På lördag väntar spel mot Portsmouth hemma i ligaspelet. Nyligen uttalade sig Dahlberg, för Fotbollskanalen, om utlåningen till Doncaster.

- Jag vill ta kliv och utvecklas hela tiden. Jag ska jobba på och vara noggrann i träning och under match, så jag kan ta steg hela tiden. Jag vill utveckla mitt spel och samtidigt vinna matcher, sa han bland annat då.

Accrington är i sin tur på åttonde plats i ligan med sex poäng efter tre matcher och möter på lördag Crewe borta i League One.

Publicerad 2021-08-17 kl 23:08