Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guardiola: "Övertygade om att vi är oskyldiga"

Premier League

Manchester City anklagas för omfattande ekonomiskt fusk.
Pep Guardiola kokar.
- Vi har redan blivit dömda, säger han enligt BBC.

Foto: Bildbyrån.

I måndags meddelade Premier League att man anklagar för Manchester City för över hundra överträdelser mot ligaorganisationens ekonomiska regelverk. Bedöms klubben skyldig för en majoritet av regelbrotten riskerar Premier League-tvåan poängavdrag, böter eller till och med tvångsdegradering.

Nyheten skakar den engelska fotbollen och i Manchester City-lägret kokar det. Inte minst hos tränare Pep Guardiola.

- Vi har tur som lever i ett makalöst land där alla är oskyldiga till dess att motsatsen har bevisats. Vi har inte fått den möjligheten, vi har redan blivit dömda, säger han enligt BBC.

Annons

Han jämför även med det uppmärksammade Champions League fallet, där Manchester City kastades ut ur turneringen av Uefa för regelbrott mot Financial Fair Play. En dom som senare ändrades av idrottens skiljedomstol, Cas.

I det här fallet, med Premier Leagues anklagelser, ska en oberoende kommitté utreda ärendet vidare.

- Jag vet inte vad som kommer att hända. Personligen är jag glad över att vi har, precis som med Uefa, möjligheten att försvara oss själva. Vi har en bra advokaten (stjärnadvokaten Lord Pannick KC), inte för att Uefa hade dåliga advokater. Jag tror att Premier League, som stöds av 19 klubbar, kommer att anlita bra advokater för att försvara deras intressen. Jag hade föredragit att låta saken bero och invänta domen. Ifall vi bedöms skyldiga så kommer vi att acceptera domen och vad Premier League beslutar sig för. Men om det är som i Uefa-fallet och vi är oskyldiga, vad händer då med att betala tillbaka skadan som det här har orsakat? säger den spanske City-tränaren.

Annons

- Vi har redan blivit dömda, det här är likadant som i Uefa-fallet. Klubben visade att den var oskyldig (i Uefa-fallet). Ni vet vilken sida jag står på.

Guardiolas uppfattning om ärendet är också tydlig.

- Jag är helt övertygad om att vi är oskyldiga.

Det har också spekulerats i att stortränaren kan lämna Manchester City på grund av anklagelserna som riktas mot klubben. Något som han själv slår tillbaka mot.

- Jag lämnar inte den här stolen. Det kan jag slå fast. Mer än någonsin tidigare, säger han enligt Manchester Citys Twitterkonto.

På presskonferensen berättar Guardiola att domen i fallet kommer att dröja. The Times har tidigare uppgett att det kan ta år innan ett beslut i frågan kommer.

Manchester City ligger på andra plats i Premier League och ställs på söndag mot Aston Villa.

Publicerad 2023-02-10 kl 15:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto