FA-cupen

Manchester City krossade Burnley i FA-cupen.
Erling Braut Haaland stod för ett hattrick när City vann med 6-0.
- Jag är verkligen nöjd, säger norrmannen till BBC.

Manchester City tog under lördagen emot Burnley i kvartsfinal i FA-cupen. Det var en speciell match för Burnleys tränare Vincent Kompany, som är en legendar i Manchester City, men när matchen väl blåstes igång handlade det mesta om Erling Braut Haaland.

Haaland gjorde tidigare i veckan fem mål mot RB Leipzig i Champions League, och slog inom loppet av tre minuter i första halvlek till med två mål mot Burnley på Etihad Stadium. Först blev han framspelad av Julian Alvarez i den 32:a minuten, och tre minuter senare blev han assisterad av Phil Foden.

I andra halvlek slog Haaland till igen, då han fullbordade ett hattrick till 3-0, och därmed är han nu noterad för 42 mål på 37 framträdanden den här säsongen.

- Det har varit ett par bra och viktiga matcher. 7-0 och 6-0 innan landslagsuppehållet är imponerande. Jag är verkligen nöjd, säger Haaland till BBC och fortsätter:

Varje mål för laget betyder mycket. Det var en fantastisk seger mot ett riktigt bra Burnley. Jag är verkligen glad och vår nästa match är på Wembley.

Manchester City utökade även lite senare till 4-0 genom Alvarez, och nöjde sig heller inte med det, då Cole Palmer därefter utökade till 5-0, medan Alvarez blev tvåmålsskytt till slutresultatet 6-0. City tog sig därmed vidare till semifinal i FA-cupen.

Efter matchen går förre Premier League-skyttekungen Alan Shearer ut och hyllar Haaland.

- Haaland är ett odjur. Han är en målmaskin. Han lever och andas mål. Om han inte gör mål sover han inte på natten. Han vill ha ett till och sedan ett till. Han kommer kanske göra 50 eller 60 mål. Det är skitbra, säger Shearer enligt BBC.

Burnley-svensken Hjalmar Ekdal, som varit ordinarie sedan flytten till klubben i januari, fick inte plats på lagets bänk den här kvällen. Enligt The Athletic-journalisten Andy Jones var mittbacken med under uppvärmningen inför matchen, och det är oklart om det rör sig om en skada, petning eller att han helt enkelt vilades från spel. Ekdal startade så sent som i onsdags mot Hull borta i ligan, och gjorde 70 minuter på planen. Burnley toppar Championship och är nära uppflyttning till Premier League.

Manchester City: Ortega - Walker, Dias, Laporte - Rodri, Lewis - Mahrez, De Bruyne, Alvarez, Foden - Haaland.

Burnley: Peacock-Farrell - Roberts, Al-Dakhil, Beyer, Maatsen - Cullen, Gudmundsson - Tella, Vitinho, Zaroury - Foster.