POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
2d

Lundh: "Skakar klubben något otroligt – ett dråpslag för City"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Olof Lundh i spelaren ovan.

Manchester City stängs av från Uefas turneringar de kommande två säsongerna.
Ett hårt slag mot klubben menar Fotbollskanalens Olof Lundh.
- Det skakar klubben något otroligt, han.

Uefas tillkännagivande under fredagen slog ner som en bomb i fotbollsvärlden.

I ett pressmeddelande meddelade Uefa att deras utredande organ stoppar Manchester City från deltagande i alla deras turneringar i två år, 2020/21 och 2021/22. Utöver att inte få medverka i Uefas turneringar de två kommande åren straffas även klubben med 30 miljoner euro i böter – motsvarande 300 miljoner kronor, meddelar Uefa.

- Lite överraskande är det ju. Det är många som har trott att Uefa inte skulle våga slänga ut en av de stora klubbarna. Nu är inte sista ordet sagt, City ska överklaga detta till Cas och klubben är väldigt arga i sitt svar på straffet, säger Fotbollskanalens Olof Lundh.

Lundh fortsätter:

- Men det här är ett dråpslag för City att stängas av i två säsonger. 300 miljoner kronor i böter klarar de av. Men Champions League är väldigt viktigt för intäkterna. Spelare skulle kunna vilja flytta och man kan misstänka att Pep Guardiola knappast stannar kvar om de nu ska vara utan Champions League-spel de två kommande säsongerna. Det skakar klubben något otroligt.

- Det lustiga är att de kan vinna CL i vår men att de sen kan bli utslängda. Det är väldigt stora nyheter i fotbollsvärlden och jag tror många supportrar tycker det är skönt att det händer något, att man visar att det här inte går för att det har varit ett uppenbart fusk.

Se hela intervjun med Olof Lundh i spelaren ovan.

Publicerad 2020-02-14 kl 21:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå