Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Lindelöf till United - presenterad av storklubben

Premier League

Så är det officiellt.
Manchester United och Benfica är överens kring en övergång för Victor Nilsson Lindelöf.
Det bekräftar klubben på sin hemsida.

1:44
Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter mängder av turer är det nu officiellt presenterat. Victor Nilsson Lindelöf lämnar Benfica för spel i Manchester United kommande säsong. Den engelska storklubben skriver på sin hemsida att de båda klubbarna är överens om en övergångssumma och att allt som återstår nu är att göra klart kring de personliga detaljerna samt att genomföra en läkarundersökning för den svenske landslagsförsvararen.

"Manchester United är glada att meddela att man nått en överenskommelse med Benfica vad gäller övergången för Victor Nilsson Lindelöf", skriver man och meddelar vidare att en mer utförlig presentation kommer att göras då de sista detaljerna är avklarade.

ANNONS

Fotbollskanalen kunde så sent som i går berätta att en övergång var väldigt nära. Nilsson Lindelöf själv valde dock då att, precis som tidigare, lägga locket på kring uppgifterna.

- Jag har kontrakt med Benfica så jag kommer inte att kommentera något, sa han då.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kostar försvararen Manchester United knappa 450 miljoner kronor, bonusar inräknat, att köpa loss och han blir därmed den dyraste svenska försvararen någonsin.

Den svenske landslagsmannen har stått på den engelska storklubbens önskelista under en lång tid och det var nära redan under vinterfönstret tidigare i år att affären blev klar. Men på grund av en tvist mellan Västerås och Benfica gällande ersättningen för en eventuell vidareförsäljning blev det ingen affär och VSK anmälde United till Fifa. Det hela fick sin lösning då Lindelöf förlängde sitt kontrakt till 2021 och Västerås accepterade att procentsatsen halverades från 20 till 10 procent.

ANNONS

- Jag är glad att alla parter kunde komma överens. Det var mycket snack, skriverier och lite skitsnack i tidningar. Så jag är glad att alla parter är nöjda och glada, sa Nilsson Lindelöf om tvisten för en knapp vecka sedan.

I klippet ser ni intervjun med Victor Nilsson Lindelöf efter Sveriges seger i VM-kvalet mot Frankrike.

Publicerad 2017-06-10 kl 22:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto