Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lindelöf glad efter löst konflikt: "Mycket skriverier och skitsnack"

Primeira Liga

Victor Nilsson Lindelöf är klar för Manchester United, enligt portugisisk press.
Huvudpersonen ligger lågt, men är nöjd över att konflikten mellan Benfica och Västerås är över.
- Jag är lycklig att alla är överens, säger han till Fotbollskanalen.

4:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Benficas svenska back Victor Nilsson Lindelöf uppges vara klar för Manchester United, enligt portugisisk press och efter måndagens träning med landslaget var han omsvärmad av medier men duckade frågor om flytten:

- Jag säger ingenting. Jag säger som jag alltid sagt, jag har kontrakt med Benfica och det är där mitt fokus ligger, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Hur ser du på uppgifterna?
- Inget jag tänker på. Nu är jag med landslaget och det är där mitt fokus ligger och när jag är med klubben så tänker jag på den. Har skrivits ganska mycket senaste tiden, som jag alltid säger: inget jag lägger min fokus på. Det är inte viktigt för mig.

ANNONS

Hur mycket läser du?
- Ingenting. Jag fokuserar bara på det som är viktigt för mig. Jag vet att det skrivs mycket, men tror inte att det är rätt sätt att läsa det hela tiden. Jag vill fokusera på det som är viktigt för mig, passar inte mig att läsa rykten.

Vad är rätt kliv för att fortsätta utvecklas?
- Det har jag ingen aning om, jag trivs bra i Portugal där jag känner att jag utvecklas varje dag. Ett bra ställe och en bra miljö för mig, så det är inget jag har tänkt på och trivs bra och har ett långt kontrakt.

Vad behöver du utveckla?
- Jag är fortfarande ung och tycker att jag har väldigt lång väg tills jag är på den nivån som jag vill vara på. Det är småsaker man kan förbättra och veta när man ska göra vissa saker.

Redan i vintras var Victor Nilsson Lindelöf på väg från Benfica till Manchester United, men affären komplicerades då av en tvist mellan den portugisiska klubben och svenskens moderklubb Västerås SK. Man tvistade om en klausul i kontraktet som dels skulle ge VSK en bonus vid ett visst antal spelade matcher, dels 20 procent av transfersumman vid en övergång.

ANNONS

Västerås anmälde Benfica till Fifa och det löste sig inte förrän i mars då Nilsson Lindelöf förlängde med Benfica till 2021 och att VSK sänkte sina krav till tio procent av en övergångssumma.

- Jag är glad att alla parter kunde komma överens. Det var mycket snack, skriverier och lite skitsnack i tidningar. Så jag är glad att alla parter är nöjda och glada.

Vad var det för skitsnack?
- Det lät som att det var ganska infekterat och Västerås var inte glada i början. 

Hur kände du kring Västerås agerande, tog man i för mycket?
- Jag vet ingenting och jag vet inte vad som står i allt det där men visst, Västerås är en ganska liten klubb och Benfica är en ganska stor klubb, och hur de skötte vissa situationer vet jag inte om jag hade gjort men det löste sig bra till slut.

Hur Västerås skötte det eller Benfica?

ANNONS
- Nej, Västerås. Det började ganska hårt och sedan lugnade det ner sig, men de kände kanske att det inte var rätt väg att gå ut som de gjorde i media. 

Lade du dig inte i det, det är din moderklubb?
- Nej, det gjorde jag inte, det handlade inte om mig utan jag hamnade mellan klubbarna. Finns ingen ide att jag ska hålla på och gå till min gamla klubb och hålla på sedan snacka med min nuvarande klubb, det funkar inte, och ingen mening.

Var det jobbigt?
- Det tycker jag inte, bara glad att de kunde lösa det.

Portugisisk press skriver att Manchester United betalar 30 miljoner pund för Victor Nilsson Lindelöf vilket skulle innebära att Västerås SK får in runt 35 miljoner kronor.

Publicerad 2017-06-05 kl 14:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto