Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sam Larsson mot sommarflytt - Heerenveen redo att sälja

Sverige (herr)

Tidigare har Heerenveen inte velat sälja Sam Larsson.
Men nu kan de tänka sig en affär i sommar, berättar landslagsmittfältaren.
- De känner att det är dags för mig att ta nästa steg, säger Larsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Sam Larsson har under flera säsonger levererat i Heerenveen. Men trots att 24-åringen ryktats till andra klubbar under en längre tid har det inte blivit någon flytt från den holländska klubben för mittfältaren. Förra sommaren var bland annat Serie A-klubben Sassuolo intresserat av Larsson, men då krävde Heerenveen för mycket pengar för att övergången skulle gå igenom.

Larsson själv bekräftade i våras för Fotbollskanalen att Heerenveen inte varit villigt att sälja honom.

- Klubben har ingen ambition av att släppa mig så då blir det så. Det är inte så mycket jag kan göra åt det, sa han då och beskrev sina känslor kring situationen:

Annons

- Konstig sits givetvis, men nu har jag varit i den sitsen ganska många gånger så man lär sig. Det är ovissa tider i ett transferfönster men jag tror att det är en bra lärdom inför framtiden.

Men nu har saker och ting förändrats inför sommarens transferfönster. Det berättar Larsson när Fotbollskanalen träffar honom efter söndagens landslagsträning på Bosön.

- Det är ett långt transferfönster så man vet aldrig vad som händer. Men min ambition är att ta nästa steg nu, säger Larsson.

- Det finns givetvis intresse för mig, men sen är det flera olika faktorer som ska stämma om en transfer ska gå rätt till. Det är mycket som ska stämma.

Vad säger Heerenveen?
- Jag tror att de känner att det är dags för mig att ta nästa steg också, det är väl så kommunikationen varit.

Tidigare har de ju inte velat sälja dig?

Annons
- De har velat behålla sin trupp och det får man respektera så klart.

Så nu har läget förändrats?
- Jag tror både deras och min plan har varit att så småningom sälja mig, att jag ska flytta mig till nästa steg. Om det blir nu eller om ett år får vi se.

Mittfältaren, som gjorde nio mål och 13 assist i den holländska ligan den här säsongen, har ett kontrakt med Heerenveen som löper ut nästa sommar. Tidigare har han kopplats ihop med såväl klubbar utanför Holland och toppklubbar (Ajax och PSV) i Larssons nuvarande liga. Men om det blir en flytt till en annan liga eller om svensken blir kvar i Eredivisie vet inte huvudpersonen själv.

- Jag stänger inga dörrar för något. Jag fokuserar på att vara här och nu, med landslaget. Sen ska jag ha semester och sen tar vi de delarna som vi pratar om nu.

Hur ser du på din säsong som varit?

Annons
- En väldigt bra höst och så några glimtar under våren som varit fina. Vi har haft det mycket tuffare på våren och inte tagit poängen vi velat. Vi har fått kämpa lite hårdare än i höstas, säger Sam Larsson.
Publicerad 2017-06-05 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto