POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Experter oförstående till Sam Larsson - men därför är han kvar i Heerenveen

Foto: Bildbyrån.

Många i Holland tycker att det är ett under att Sam Larsson är kvar i Heerenveen.
Så här säger mittfältaren.
- Klubben har ingen ambition av att släppa mig, säger han.

I augusti 2014 flyttade Sam Larsson till Heerenveen och där har han imponerat på många. Första året blev det åtta mål och fyra assist på 25 matcher, sedan sex mål och åtta assist på 34 matcher, och den här säsongen har mittfältaren gjort sju mål och nio assist på 22 framträdanden.

Men trots framfarten på planen är han kvar i Heerenveen, något många i Holland tycker är konstigt. Tidningen Voetbal International skrev nyligen: "Sam Larsson är ett mysterium" och "Hur är det möjligt att Sam Larsson fortfarande spelar i Heerenveen?"

Den tidigare Heerenveen-tränaren Dwight Lodeweges är också en av många som inte förstår hur svensken kan vara kvar i klubben.

- Jag får allt oftare frågan varför Sam ännu inte hamnat i en toppklubb. Jag har samma svar varje gång. Att jag inte heller begriper det, har Lodeweges sagt till Voetbal International.

Efter onsdagens landslagsträning på Friends Arena träffade Sam Larsson media och då sa han så här om rubrikerna i Holland.

- Klubben har ingen ambition av att släppa mig så då blir det så. Kommunikationen från klubben till mig, min agent och media har varit att man vill behålla truppen intakt och särskilt i det här fönstret för att vi ska nå en topp 8-placering och förhoppningsvis gå till Europa. Det är inte så mycket jag kan göra åt det. När jag väl vet att jag kommer att stanna så fokuserar jag på det, säger han.

Hur känns det att klubben inte vill släppa dig?
- Konstig sits givetvis, men nu har jag varit i den sitsen ganska många gånger så man lär sig. det är ovissa tider i ett transferfönster men jag tror att det är en bra lärdom inför framtiden.
Heerenveen ligger åtta i den holländska ligan och har efter en bra start på säsongen tappat och har nu bara en seger på de nio senaste matcherna.

- Vi har haft en tuffare period nu på slutet med bland annat vår lagkapten som har försvunnit och vi har fått lite sämre självförtroende i laget. inte fått vinsterna vi hoppats på, säger Larsson.

I landslaget är konkurrensen till vänster på mittfältet stenhård. Emil Forsberg har efter succé i landslaget och i Bundesliga lagt beslag på platsen och bakom finns både Sam Larsson och Viktor Claesson.

- Konkurrensen är tuff. Många duktiga på min position och givetvis många som har fler landskamper än vad jag har, men det är bara att göra sitt bästa på träning och visa, säger Sam Larsson.

Publicerad 2017-03-22 kl 14:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå