Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rytting Kaneryd öppnar upp om utebliven speltid: "Frustrerande"

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Ett inhopp och en start.
Johanna Rytting Kaneryd beskriver säsongsstarten som frustrerande.
- Jag har inte fått spela så mycket som jag velat, säger hon.  

1:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Chelsea vann ligan i fjol efter att endast kryssat en match och förlorat två. I år har man fått sig en trögare start än i fjol - där man på fyra omgångar kryssat en match och vunnit resterande tre.

För svenska landslagsyttern Johanna Rytting Kaneryd har det blivit tufft med speltid. Svenskan startade i premiären och byttes ut - sedan har hon endast fått ett inhopp i den 46:e minuten. En situation som 26-åringen beskriver som frustrerande.  

- Det har känts bra för egen del. Jag känner att jag har kommit in med bra energi och haft bra självförtroende. Jag har känt mig i bra form sedan VM och sommaren som varit. Jag fick chansen mot Tottenham men kom inte till mitt rätta jag, säger hon.  

Annons

"JRK" fortsätter:  

- Jag har varit frustrerad ändå. Jag har inte fått spela så mycket som jag velat, jag hoppade in 45 minuter senast och det har känts bra för att jag har varit inblandad i mål och känt att jag bidragit framåt. Så försöker jobba vidare och fortsätta kämpa.  

På frågan om varför Rytting Kaneryd inte får spela mer och om hon pratat med huvudtränare Emma Hayes säger hon:  

- Vi har haft en kommunikation, men det är klart att det har varit väldigt frustrerande speciellt när man känner sig i så bra form som jag faktiskt gör. Jag känner att vi har en bra kommunikation och att det finns en plan. Vi är väldigt många bra spelare så det gäller att ha tålamod. Det hade nog känts värre om det inte klaffade fotbollsmässigt.  

Hur håller man modet uppe, tänker man på att det blir tajt matchande framöver?

Annons
- Jag vet ju om att det kommer att bli ett hårt block med många matcher nu. Vi visste att det skulle bli lugnare inledningsvis men när vi kommer tillbaka blir det lite tajtare. Jag vill bara vara i nuet dock och inte fokusera så mycket på vad som hänt.  

Vad kan du säga om konkurrenssituationen som är på den kanten?
- Vi spelare lite olika spelsystem, i en 3-4-3-formation hamnar jag ofta på högerkanten i en wingbackposition, men jag kan spela till vänster mer, och mina kvaliteter ligger i det offensiva. Spelare vi en 4-4-2 så känner jag att det öppnar upp sig mer för mig.  

Chelsea går in i Champions League-gruppspelet där man kommer att ställas mot ”JRKs” tidigare BK Häcken.  

- Det var en otrolig lycka, jag blev så sjukt glad över att vi fick Häcken i gruppen och att vi kommer spela mot dem den sista matchen i december. Men vi har en tuff grupp, som kommer att bli rolig.  

Annons

Hon fortsätter:  

- Det kommer bli kallt men framför allt känns det som att komma hem lite. Det känns otroligt kul för att familj och vänner kan komma och kolla.  

Publicerad 2023-10-25 kl 15:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto