Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kniven mot strupen - Blågult måste gå rent för att nå OS: "Vi har inte råd att tappa poäng"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Torsk mot Spanien.
Nu måste Blågult gå rent i OS-kvalet.
- Det är inte nytt att vi känner press, vi kommer gå för vinst och vi vet att det är viktigt, säger Magdalena Eriksson. 

Foto: Bildbyrån.

Nations League har blivit till ett OS-kval. För svensk del fick man sämst möjliga start på turneringen när man förlorade mot Spanien. Varför det är dåligt? Jo, för det är endast landslaget som toppar gruppen som har chans att ta sig till OS.  

Det innebär att Sverige som efter två matcher tagit tre poäng måste gå rent i kommande matcher för att få en chans. Härnäst ställs man mot Schweiz och sedan Italien.  

- Det är det som är roligt med Nations League är att det är viktiga matcher. Det är såklart de matcherna som vi också vill spela. Sen ligger det en viss press i att det är en måstematch och att vi inte har råd att tappa ytterligare poäng i den här gruppen för att ta oss mot OS, säger Stina Blackstenius.  

Annons

Hur tacklar du den press som kommer med de här matcherna?
- Jag tänker inte så annorlunda kring de här matcherna. Oavsett om det hade varit en träningslandskamp så vill man alltid prestera så bra som möjligt. Vi har gått in för att vinna den här matchen, det förändrar ingenting - det känns bara extra kul när något står på spel.  

Lagkamraterna håller med om att det finns en viss press, men att den inte kommer med just dessa matcher, utan att pressen funnits där rent internt.  

- Vi går in i varje match och vill vinna. Den pressen sätter vi på oss själva oavsett om det är träningsmatch, OS-kval, EM-kval eller VM-final. Det är inte nytt att vi känner press, vi kommer gå för vinst och vi vet att det är viktigt, säger Magdalena Eriksson.  

Jonna Andersson:  

- Det är klart att det är tufft. Det är väl så det ska vara. Det är en OS-plats som står på spel i den här turneringen, så att ta sig vidare är jättetufft. Varje match är viktig och ingen är enkel.  

Annons

Johanna Rytting Kaneryd ser fler möjligheter än press.  

- Vi har två roliga matcher som väntar och vi vet att det är viktiga matcher. Vi ska vinna och vi behöver vinna, det finns inget annat. Jag har en bra känsla.  

Sverige ställs härnäst mot Schweiz under fredagen i Nations League, sedan väntar Italien i Malmö under tisdagen.  

Publicerad 2023-10-26 kl 07:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto